In-Italias nyhetsbrev

Kära läsare

Påsken ligger bakom oss och de ljumma vårdagarna förhoppningsvis framför oss. Denna gång dyker vi ner i operans värld så låt dig uppslukas av den ädla konstens många finesser och traditioner. Kom ihåg att du kan skriva ut nyhetsbrevet och läsa det under vårsolens första värmande strålar – men ha dock alltid miljön i å tanke innan du börjar skriva ut för glatta livet. Se länk nederst i mailet.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_1062
Få mer ut av semestern i år. I år erbjuder vi flera ställen med en vårlikt ’happy hour’ – du betalar för en vecka i en semesterbostad men du kan stanna en vecka till helt gratis.
Newsletter_1052
Fototävlingen lever fortfarande och de många semesterminnen från Italien ger In-Italia-medarbetarna lust att själva resa till Italien. Men endast en kan vinna In-Italias resepresentkort till ett värde av 1.000 kr.
Newsletter_1065
De senaste årtionde har opera gått från att vara ett litet malt elitfenomen till att vara för (nästan) hela befolkningen. Så har det varit i århundrade och på ingen plats i världen finner man så många operahus, föreställningar och entusiaster. Krydda din semester med ett oförglömligt minne och gå på opera, om det så är i en vacker byggnad från 1700-talet, i antika romerska termer eller en helt annab tredje plats: Italien är fullt av opera!
Newsletter_1054
Varför ska hela Adriaterkusten vara vikt åt barnglada familjer och den breda charterpubliken? Romantiska par med krav på kvalitet och design får ofta se sig förvisade från kusten för att finna sitt önskehotell i storstäderna eller på landet.
Newsletter_1056
Ifall ni går och drömmer om att hålla semester vid Comosjön så finns det inga ursäkter för att inte besöka den lilla och mycket pittoreska fiskestaden Varenna som ligger mitt på sjöns östbredd. Här bjuds man på badmöjligheter, trevliga matställe, butiker och en oförglömlig utsikt över Comosjöns imponerande berg och omkringliggande städer, bl.a. Bellagio och Menaggio.
Newsletter_1059
Hä skriver vi om finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om Danmarks och Italiens kustlinjer, utfordringar vid att vara hundägare i Napoli och turistvänliga tilltag i Florens.
Newsletter_1061
Ris har alltid varit en viktig ingrediens i det venetianska köket, också när andra nationer inte såg de små riskorn som något speciellt. Risi e bisi har sedan mitten av 1500-talet varit betraktat som Doge-rätt i Venedig (Dogen var Venedigs härskare), och blev serverad till Skt. Markus den 25:e april. Är det en soppa eller en risotto? Varken eller, men till varje riskorn ska det vara en ärta: ”Ad ogni riso deve corrispondere un biso”.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev