In-Italias nyhetsbrev

Kära kund

Som en uppmaning till kropp och själ skickar vi denna månad inbjudande inspiration till wellness-semester i Italien. Lyssna til ditt inre välbefinnande och låt dig frestas av Italiens förkärlek till wellness. Kom ihåg att du kan skriva ut nyhetsbrevet och njuta av det på soffan eller framför den öppna spisen när regnet öser ner. Se länk nederst i mailet.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_890
Facebook breder ut sig allt mer och nu kan du bli ett ”fan” av In-Italia på Facebook och följa med i vad som händer i Italien och på In-Italia.
Newsletter_897
In-Italias fototävling har fått stor uppmärksamhet bland våra kunder och vi håller på att drunkna i fina semesterminnen. Det är fantastiskt att bli berikade med så många bidrag, vi har endast ett problem och det är att vi endast kan utse en vinnare varje månad.
Newsletter_891
I dagens Sverige där fler och fler av oss går under av stress, använder man semestern oftare och oftare till att gå ner i varv. Mycket på grund av den semester som vi faktiskt väljer inte tillåter oss att koppla av utan ofta ökar stressnivån. Vi ska med andra ord hinna med så mycket som möjligt när vi är på semester. Vi ska uppleva samtidigt som vi också bara ska ligga vid poolen osv. Det är som utgångspunkt inte något galet med det att hålla semester på detta vis som vi är vana vid, men kanske skulle det vara en god idé att även sätta av tid till en semester med ett huvudförmål – välbefinnande! – både kropp och själ skulle sätta pris på det.
Newsletter_892
Bo som en lokal italienare i en autentisk syditaliensk stad där du får uppleva det gamla och äkta Italien.
Newsletter_893
I den norditalienska regionen Piemonte finner man inte bara Europas renaste sjö, Ortasjön men också den charmerande och vackra staden Orta San Giulio som ligger på en udde. Här trollbunds man av utsikten till sjön och den lilla ön Isola San Giulio, av de vackra gamla byggnader och de smala ringlande gator och gränder, men också av den stillhet som kännetecknar den gamla stadsdelen där biltrafik inte är tillåtet.
Newsletter_894
Här berättar vi om finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om Italiens rekord i antal lokaliteter på UNESCO’s världsarvslista, jordskalvet i Ligurien år 1887 och en annorlunda stöld i Rom.
Newsletter_895
Salsan är en mycket gammal piemontesisk tradition som bliver serverad för en församling i de piemontesiska bondehemmen när hösten först var kommen. Bagna betyder på piemontesisk dialekt salsa eller sås och Cauda betyder varm. Piemonteserna älskar vitlök och ansjovis vilket gör denna kombination vidunderlig. Bagna Cauda bör serveras i en fonduegryta mitt på bordet då salsan är en symbol för vänskap.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev