In-Italias nyhetsbrev

Kära kund

Nu börjar hösten och för att det hela inte ska gå upp i regn och rusk så tar vi er med på en ultra-autentisk resa till regionen Apulien i Syditalien. Du kan printa ut nyhetsbrevet och läsa det i en lugn stund. Se länk nederst i mailet.

God läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_854
Under 2010 kommer det finnas flera nya och utmärkta flygförbindelser som gör det lättare för svenskarna att besöka t.ex. vinregionen Piemonte, Ligurien med vackra Le Cinque Terre eller skidorterna Livigno, La Thuile, Canazei eller Cervinia.
Newsletter_856
Även i denna månad har vi mottagit otroligt många och olika bidrag till fototävlingen. Motiven är från norr till söder, från stad till landsbygd, från skarpt solsken till romantiskt månsken och från folkmassor i städerna till outforskad natur – Italiens mångfald är iögonfallande!
Newsletter_852
Inte alla delar av Italien är lika ”turistmindade”, men detta betyder inte nödvändigtvis att de inte är intressanta att besöka. Med ett stort tålamod och en vilja att besöka det ultra-autentiska kan man nämligen få ut mycket genom att ge sig av till de delar av landet var man som turist själv måste arbeta lite med att få semestern att gå. Oftast belönar sig arbetet och ansträngningarna i form av unika och annorlunda semesterupplevelser.
Newsletter_858
Varför ska det alltid kosta så mycket? Det gör det heller inte – In-Italia har trollat fram ett ovanligt äventyrligt bed and breakfast endast 100 km från Rom.
Newsletter_860
Triora är häxornas by. Byn har på ett förtrollande sätt vänt 1500-talets skrämmande häxbränningar till en stolt nutid var både barn och vuxna kan få inblick i historien genom museer, traditionellt hantverk och kulturella evenemang.
Newsletter_862
Här berättar vi om finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om Dolomiterna på Unescos världsarvslista, höghastighetståg mellan Rom och Milano och Italiens miljövänliga kuster.
Newsletter_864
Le Fave dei Morti betyder de dödes bönor och tillagas vid allhelgonafton och i Italien, och även t.ex. i Frankrike, är det tradition på att äta något speciellt till allhelgonahelgen. En traditionell allhelgonamåltid kan vara något kallt som symboliserar en avsvalkning för de döda i skärselden eller gröt som symbol på att vartenda korn har en frälst själ. Men allhelgonahelgen är inte endast en sorgens dag i Italien det är även den dag var unga män förväntas fria till deras kära och var Fave dei Morti ingår i paketet med en förlovningsring.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev