In-Italias nyhetsbrev

Kära kund

Denna gång ser vi närmare på det italienska landskapets historiska grundpelare, nämligen olivträdet och olivoljan som är det italienska kökets grundingrediens. Du kan skriva ut nyhetsbrevet och läsa det under vårens första solstrålar. Se länk nederst i mailet.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_658
Vi har sammansatt resrutter och semesterförslag till de äventyrslystna och till dem som söker nya sidor av Italien. Prova våra vinrutter eller besök Italiens pittoreska byar och städer.
Newsletter_663
Olivolja och olivträdet är förbundet med historier, recept, kvalitetskontroll, landskapsupplevelser, religion och inte minst Italien. Vi berättar mer om oljan och trädet.
Newsletter_662
Tänk att min man och jag kan fira semester fyra dagar under våren i en så smakfull lägenhet för bara drygt 500 kr per natt – och med både stor trädgård, makalös utsikt till Ortasjön – och endast 47 kilometer från Malpensa flygplatsen i Milano! Jag får en känsla av frisk bergsluft och billiga flygbiljetter!
Newsletter_661
Amalfikusten är mest känd för citroner, fantastisk utsikt och städer som Amalfi, Positano och Wagners Ravello. Men mitt i denna härlighet gömmer sig en outforskad liten pärla, nämligen staden Minori.
Newsletter_676
Här bjuder vi på skojigheter från och om Italien. Denna gång berättar vi om den norditalienska medeltidsstaden Palmanova som har form som en niokantad stjärna, om invånarna i fiskebyn Peschici som blev lottomiljonärer och slutligen om Italiens första 7-stjärniga hotell som ligger vid Milanos domkyrka.
Newsletter_659
Rätten har fått sitt namn efter den prominenta och maktfulla florentinska familjen Medici som under Renässansen var en av de absolut rikaste familjerna i Europa, först genom textilhandel och senare bankverksamhet. Rätten är troligtvis uppkallad efter familjen då den är rik och överflödig precis som de var. Medici-familjens storhetstid hade sin topp under 1400-talet men 1737 dog den ut med den sista manliga familjemedlemmen Gian Gastone de’ Medici (1671 – 1737).

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev