In-Italias nyhetsbrev

Kära kund

Här i februari tar vi på oss praktiska skor och tar dig med till ett förgrenat nät av vandringsturer i hela Italien. Kom ihåg att du kan skriva ut nyhetsbrevet och läsa det medan du värmer dig vid kaminen. Se länk nederst i mailet.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_625
Visste du att Gouda avbokningsförsäkring täcker ifall ni blir arbetslös?
Newsletter_632
Är beteckningen ”Stövellandet” bara relaterat till landets form eller kan det ligga mera bakom? I denna månads tema tar vi vandrarstövlarna på och upplever Italien till fots.
Newsletter_627
Familjen Bergström från Uppsala består av Susanne och Peter med barnen Cecilia och Mattias. De vill gärna till Italien till sommaren men kan inte helt bli eniga om vart de ska åka och vad de ska göra eftersom de alla har olika intressen. Kan In-Italia lösa problemet?
Newsletter_629
Namnet på fiskeläget Manarola i Le Cinque Terre Nationalpark känns helt onomatopoetisk – vilket betyder ett ljudhärmande ord som får en till att visualisera byn blott genom att smaka på namnet. Vi besöker Manarola som är en riktig lekpark för våra sinnen.
Newsletter_633
Det italienska samfund ger grund till eftertanke och överraskar ofta på det ena eller andra sättet med anmärkningsvärdiga anekdoter och berättelser. Denna gång berättar vi om regionen Marche som investerar i Kina, om fängslande arkitektur i Italien och om italienska Tocai-vinet som inte längre får heta Tocai.
Newsletter_636
Även om Casanova skrev sina ’Memories’ på franska förblev han trogen mot den kultur och oavhängiga anda som är karakteristisk för historien i Venedig. Casanova ses som en fantastisk älskare och en otröttlig resenär, en litterär man och en uppmärksam åskådare av det omgivna samfund. Han vet att en kärlekssymfoni börjar med en ’ouverture’ vid bordet. Detta är en av de klassiska venetianska rätter som Casanova möjligtvis serverat under en sådan ’ouverture’.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev