In-Italias nyhetsbrev

Newsletter_559
Den personliga kontakten och rådgivningen är viktig för att hitta fram till det rätta hotell, lägenhet eller vingård som vill ge er oförglömliga semesterminnen med hem. Se därför porträtt av In-Italias många vackra ansikten på vår hemsida.
Newsletter_682
I denna månad bjuder vi in våra läsare bakom rytmerna och kostymerna som färglägger de italienska karnevalerna. Karnevalen är ursprungligen förbunden med fastan innan påsk. Det blev en stor kontrast till den andliga och kroppsliga rening som skulle föregå i fastan och utvecklade sig i stället till en lustig framvisning där det blev använt många krafter på att iscensätta festen. Här i Norden nöjs vi med att fira fastlagen under en vecka men i Italien är det normalt att man börjar karnevalsperioden redan i slutet av december och fortsätter fram till februari.
Newsletter_554
Varför ska resan till och från semesterstället i Italien präglas av halvdåliga och smutsiga motorvägshotell när vackra Hotel Villa Madruzzo i Norditalien endast ligger få km från motorvägen i utkanten av den sevärda och historiska staden Trento?
Newsletter_555
Besök Sabaudia söder om Rom – en ung stad i natursköna omgivningar som såg dagens ljus första gången år 1934 under fascismens storhetstid.
Newsletter_556
Ha ordboken redo när du åker till Italien. Annars har du svårt att göra dig förstådd. Kunskaperna i engelska är nämligen ingen vardagsmat...
Newsletter_557
Här berättar vi små historier som får dig till att spetsa öronen: Italiens kortaste väg är fem meter lång, i Lucca får man böta om man matar duvorna och Italiens universiteter ligger dåligt till på den internationella topp 100-listan.
Newsletter_571
’Fritto misto’ är en klassiker på menyn i Marche och därför bör man unna sig denna spröda och knapriga snack med oliver, grönsaker och ibland även köttbitar. Se denna månads recept hur du själv trollar fram en äkta specialitet från Marche-regionen.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev