In-Italias nyhetsbrev

Kära kund

I detta nummer av nyhetsbrevet har vi undersökt den italienska konditoritraditionen med vad det innebär av råvaror, regionskillnader och seder. Du är välkommen att skriva ut nyhetsbrevet och njuta av det i lugn och ro senare. Se länk nederst i mailet.

God läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_544
In-Italias nyhetsbrev fyller 1 år. 12 gånger har vi gett er nyheter, inspiration till Italienresan, teman, artiklar, recept och rekommendationer, och vi lovar att göra det många gånger ännu.
Newsletter_529
Vi kommer i denna månads tema närmare in på alla de fantastiska kakor som pryder de italienska konditorifönstren, de så kallade pasticcerie: Unnar du dig själv samt andra ibland en gudomlig kaka, så läs med här och förstå hur och när man ”sötar” livet i Italien.
Newsletter_523
Denna praktfulla villa utanför Rom är perfekt till våra skandinaviska kunder. En massa faciliteter, fördelar och bekvämligheter gör den ideal för den kräsna semestergäst.
Newsletter_545
Lucca har helt sin egen karaktär som avskiljer sig från de andra toscanska städerna. Vi bringar en artikel från vår Lucca-expert och kollega Lino Vogt.
Newsletter_530
Italienarna är formidabla i att ingå de så kallade compromessi – kompromisser för att uppnå fred eller deras egen vilja. Det är en del av den italienska kulturen och traditionen. Och den har räddat deras skinn flera gånger.
Newsletter_531
Här berättar vi små historier som kan få dig till att spetsa öronen: På Sicilien kan man köpa ett hus för en euro? Italiens premiärminister Silvio Berlusconi ”kryddar” sin politiska karriär med att komponera romantiska sånger? Och så ligger en del av Italien i Schweiz!
Newsletter_525
Ursprungligen en fransk delikatess, idag en klassisk smaksvariant på italienska glassbarer. Hos några glassproducenter består Tartufo av en gräddglass med frukt (exempelvis körsbär) eller med nötter i mitten, överdragen eller delikat blandad med choklad. Tartufo kan även, som i detta tillfälle, vara små delikata tryffelkulor, som serveras som dessert eller här hemma kanske som det söta till kaffet.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev