In-Italias nyhetsbrev

Kära kund,

I detta nummer av nyhetsbrevet har vi undersökt vilka kända svenskar som genom tiderna bott, vistats, rest eller på annat sätt låtit sig inspireras av Italien. Man ska vara välkommen till att skriva ut nyhetsbrevet och njuta av det i lugn och ro. Se länk nederst i mailet.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_503
Hos In-Italia kan vi erbjuda våra kunder mer än 1800 hotell och semesterbostäder att välja mellan. Men var kommer alla de sköna vingårdar, centralt belägna storstadslägenheter och smakfulla hotell igentligen ifrån?
Newsletter_482
Denna gång ser vi på vilka italienska städer som genom tiden haft den äran att husa stora svenska personligheter inom konst, media och sportens värld. Följ deras fotspår runt om i Italien.
Newsletter_483
Ca. 70 kilometer nordväst om Venedig i ett turistfattigt område ligger Maso di Villa som leder tankarna till den franska impressionisten Monet och hans berömda målningar av näckroser.
Newsletter_505
Rom är indelat i många olika kvarter med osynliga gränser. Det äldsta och kanske det mest spännande men samtidigt också ett av de mest okända är Monti-kvarteret som ligger mellan Quirinalet, Colosseum, San Giovanni in Laterano och Santa Maria Maggiore.
Newsletter_484
Antikens romare, renäsansens diktare Petrarca och nutidens italienare har något gemensamt: Fåfängan. Vi förklarar varför detta karaktersdrag är en dygd söder om alperna.
Newsletter_506
Här berättar vi små historier som kan få dig att spetsa öronen: Lögnare fick handen avkapad vid ”La Bocca della Verità”; över hälften av storstadsitalienarna drömmer om att flytta; och så är staden Monterrosso vid Cinque Terre korad till Europas bästa kuststad att semestra vid.
Newsletter_486
Sicilianarna älskar att använda appelsiner och citroner i deras sallader och de äter dem hellre salta än söta. Men de har också ett försprång på Sicilien som vi inte kan ta efter: Där växer citroner och appelsiner med ett välsmakande skal där även de vita smakar gott. I Norden får vi nöja oss med att använda fruktköttet.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev