In-Italias nyhetsbrev

Kära kund

Sommaren har nått sin kulmen och de flesta har redan smått börjat förbereda nästa semesteräventyr. Få italiensk inspiration från norr till söder ochfrån öst till väst, vi har staden & landet, hav & sjö, mat & vin. Läs även i detta nummer om marmor från Carrara. Du kan skriva ut nyhetsbrevet och läsa det, när det passar dig. Se länk nederst i mailet.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_470
Även när In-Italias medarbetare ibland håller lite väl förtjänad semester, kan vi inte hålla oss från Italien. Se med vilken typ avsemester och vilka områden som speciellt tilltalar oss – och få några bra resetips.
Newsletter_471
Denna gång sätter vi marmor och dess användningsmöjligheter under lupp i månadens tema. Marmor används inte bara till konstnärliga statyer och golvbeläggningar i adliga hem. Den hårda och kalla stenarten har betytt mycket för Italien, inte minst för marmorstaden Carrara i norra Toscana.
Newsletter_472
Avlägsen njutning är Hotel Cortese i ett nötskal: detta nya och stilfulla hotell ligger praktiskt taget helt därute var turisterna aldrig satt sin fot.
Newsletter_473
Alberobello som ligger i Italiens exotiska klack, Apulien, verkar som en drömliknande by med sin finurliga byggstil och vidunderliga stämning.
Newsletter_476
Är du bjuden till bords hos en italiensk familj, är det bra att ha en god appetit, en okräsen attityd och en stor portion tålamod. Så överlever du lättare det italienska lunchbordet.
Newsletter_474
Här berättar vi små historier som kan få dig till att spetsa öronen: Nu är det nämligen förbjudet att mata duvorna på Markusplatsen i Venedig; Milano blir värds för EXPO i 2015; och så kan man få cappuccino och espresso på burk.
Newsletter_475
På Sicilien känner alla - barn som vuxna - denna enkla men välsmakande pastarätt. På denna vackra ö, river man fast saltad ricotta över rätten, men då denna ost är svår att hitta på våra breddgrader, kan vi rekommendera att man använder riven parmesan- eller pecorino ost.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev