In-Italias nyhetsbrev

Kära kund

Denna gång tar vi dig med till det oupptäckta Norditalien: lillebror bland de norditalienska sjöarna, Ortasjön i Piemonte är en sann sjöpärla – ett kulturellt och naturskönt område som vill förföra, förbluffa, förblända och förstumma.

Nyhetsbrevet kan också njutas av i trädgården eller på balkongen, se utskriftsvänlig länk nederst i mailet.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_405
Några resekonsulenter hos In-Italia har i de senaste månaderna varit på rundresor till några av våra populäraste regioner och besökt våra samarbetspartner och boenden.
Newsletter_402
I nordväst Italien, nära Malpensa flygplats (Milano) ligger den undersköna Ortasjön. Området är vackert och i stort sett okänt på internationell nivå och man känner sig därför nästan förflyttad till en tid var massturismen ännu inte tagit sin början. Här väntar natur och kultur.
Newsletter_403
Många går runt med en inre dröm om att hålla semester i en charmig italiensk landsby med panoramautsikt utan att spräcka budgeten. Detta kan man få på Hotel Eremo Gaudio i Varenna vid Comosjön.
Newsletter_404
Ca. 1 timmes bilfärd nordväst om Venedig finner man det spännande vinområdet ”Strada del Prosecco” som tursamt nog ännu är en välbevarad hemlighet för de flesta svenskar. Tursamt – eftersom In-Italia ännu en gång kan presentera en av många okända pärlor i Italien.
Newsletter_419
Hos italienarna är känslor inte inmurade utan får fritt spelrum. Om det så är glädje, vrede eller sorg. Och man blir ofta åskådare till det som för oss nordbor annars är något som hör till privatlivet.
Newsletter_406
Vi berättar små texter som vill få dig att spetsa öronen: T.ex. hjälper man i regionen Piemonte grodor att korsa vägen i hopp om att rädda deras naturliga existens; i Venedig kan man på det lokala apoteket följa med varje gång en invånare flyttar ifrån staden; Arezzo är den första staden i världen till att lägga ren solenergi under stadens gator.
Newsletter_407
I dag är det regionerna Lombardiet, Piemonte och Emilia-Romagna som är de regioner i Italien som odlar mest sparris. Det smakar gott - och så är de alldeles utmärkta för att koka soppa på. Se denna läckra utgåva av sparrissoppa.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev