In-Italias nyhetsbrev

Den senaste tiden har situationen med avfallsstrejken i Napoli varit omtalad i diverse media här hemma. De kunder som besöker den vackra Amalfikusten har inte något att vara rädda för.

Vårt tema denna gång handlar om Sardinien som har karibiska stränder, en varierad och obeskrivligt vacker natur och en rad kulturella sevärdheter. Sen vårens intåg är det heller inte längre så komplicerat att komma till ön nu när Sterling och SAS får Sardinien som destination.

I ”De sanslösa italienarna” har vi tagit fasta på två historier som varit på tapeten i de italienska media under januari månad. Rom har igen fallit offer för en gärning av den italienska performancekonstnären som för ett par månader sedan målade Trevi-fontänen röd. Dessutom ger en berömd holländsk designer de italienska vägskyltar ett par hårda ord med på vägen då dessa enligt honom är förvirrande och felaktiga.

I ”Visste du att …” presenterar vi små korta texter som berättar om Italien – om kontrasternas land, ett land där man kan ta en tur med veterantåg, äta rätter från ett kök med rötter i renässansen eller ta en tur på slalom på Sardinien och Sicilien. Vi presenterar även bra information, tips och rekomendationer till område som kan ge dig inspiration till din nästa Italienresa.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_247
Den förfärliga avfallshanteringen i Napoli har sedan mitten av december legat som grund till många diskussioner i Italien. In-Italias hotell och semesterboende ligger inte i de berörda kvarter.
Newsletter_248
Med Sterlings nya flygroute till Olbia har vi Skandinaver fått närmare till Sardiniens härligheter, fina sandstränder och oberörda natur. Ta chansen att vara en av de första!
Newsletter_249
Sardiniens ospolerade västkust bjuder på många fina sandstränder som kan kombineras med det vackra inlandet med flera kulturskatter. Runt omkring den lilla kommunen Abbasanta på 400 meters höjd finner man de uråldriga men välbevarade Nuraghe byggnaderna från den nuragiska tiden mellan det 1400- och 1200-år f.Kr. På ett stenkast från dess fantastiska byggnader kan man bo på den härliga gården Tenuta Mandra Edera.
Newsletter_250
Kunde man inte bara drömma sig tillbaka till 1950-talets ospolerade Venedig där allt var frid och ro och inte en enda turist kunde synas till? Chioggia ca. 1 timmes bilköring söder om Venedig kan uppfylla denna dröm.
Newsletter_251
Den italienska performancekonstnären som stod bakom det röda vattnet i Trevi-fontänen i Rom har slagit till igen. Nu har det gått ut över den Spanska Trappan. Har mannen ett budskap eller önskar han bara bli berömd? Och så är där artikeln om Italien som är berömd för sitt politiska kaos, men nu visar det sig att många vägskyltar är kaotiska, felaktiga och gammaldags. En berömd holländsk designer ger en analys av situationen.
Newsletter_252
Denna gång presenterar vi små korta texter som berättar om Italien – om kontrasternas land, ett land där man kan ta en tur med veterantåg, äta rätter från ett kök med rötter i renässansen eller ta en tur på slalom på Sardinien och Sicilien.
Newsletter_254
Den toskanska paté av kycklingslever är en klassisk antipasto på bordet tillsammans med tomat-bruschetta, diverse salami sorter och lufttorkade skinkor, när den värsta hungern skall stillas.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev