In-Italias nyhetsbrev

I denna månads nummer av månadsbrevet har vi valt att fokusera på italienskt kaffe. Vi sätter italienska kaffetyper under lupp, ger goda råd för kaffebryggning, ger er kaffefakta från Italien och rekommenderar italienska caféer.

I avsnittet om ”De besynnerliga italienarna” har vi övergett kaffet och försökt gräva vidare i de olikheter, som finns mellan skandinavers och italienarnas förhållande till monarki. Det är även stor skillnad på skandinavers och italienarnas tillit till myndigheter och när vi tar upp det kommer vi även in på italienarnas familjerelationer. Artikeln bygger på en blandning av personliga erfarenheter och research.

I avsnittet ”Visste du att...” beskriver vi bland annat några situationer, var italienarna gör saker och ting på annat sätt än vi skandinaver. Vi ger er även användbar information, tips på områden, som kan ge dig inspiration till din nästa resa till Italien.

Saknar du en bok till de kalla vinterkvällarna, så är en av de böcker eller filmer vi rekommenderar kanske något för dig.

God läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_219
In-Italias medarbetare har inte legat på latsidan under hösten. De har nämligen rest Italien runt för att ännu bättre kunna vägleda om våra resmål, bostäder, stränder och utflykter. Dessutom blir det lättare att ta sig till Italien: Sterling lanserar nya turer till våren.
Newsletter_220
Italienskt kaffe är espresso, cappuccino och caffe latte... Och det finns mycket mer. Vi sätter den världsomspännnade mokkan under lupp och rekommenderar speciella kaffebarer i Italien.
Newsletter_226
Piemonte är lättillgänligt, oavsett om man kommer med bil eller flyg. Vinregionen med de drömska landskapsmotiven och spännande medeltidsbyar gör ingen besviken. Albergo Castiglione är ett utmärkt exempel på perfekt boende.
Newsletter_225
Camogli på den italienska rivieran kommer få dig att bryta ut i ett stort leende. Här hittar du charmerande pastell-färgade hus, vackra panoramautsikter, som kommer få dig tappa nästan både näsa och mun
Newsletter_221
Läs om italienarna, som inte alltid visar så stor tillit till myndigheter och om italienarna och deras kungliga förbindelse. Artikeln bygger bland annat på personliga upplevelser och visar på generella olikheter mellan italienare och skandinaver.
Newsletter_222
Små korta intron som bland annat ska försöka skildra skandinavers och italienares inbördes olikheter.
Newsletter_224
I detta nummer rekommenderar vi socialrealistiska filmer med substans och innehåll. Vi rekommenderar även 2 böcker, ”Mitt Toscana” som är skriven av författaren och vinbonden Rie Boberg, var hon skildrar sitt Toscana, såsom hon känner det, med maten , konsten och kulturen, och ”Matställen i Rom”, var författaren Helge Kamp rekommenderar 30 olika matställen i Rom.
Newsletter_223
Gillar du desserter av den mäktigare sorten? Tiramisú´en är kaffedessert som samtliga italienska regioner är förfäder till.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev