In-Italias nyhetsbrev

Bästa läsare!

Vi har tagit oss in i mars månad. Våren står för dörren och månadens nyhetsbrev är mycket allsidigt denna gång – det bjuder både på Amalfikusten, insikt i renässansen och barocken samt ett recept på aprikostårta. Nederst i mejlet kan du skriva det ut – med tanke på miljön.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_2729
En af de mest mytomspunna och vackraste destinationer i Italien kan man nog enas om kalla Amalfikusten, strax söder om Napoli (Neapel). När man slutligen beslutat sig för att turen ska gå just dit, så har man några val att göra: Vilka är mina behov? Ska jag bo i en stad? På hotell eller i lägenhet? Ska jag resa runt i bil eller med buss? Vad är bäst och smidigast? Blir det dyrt? Det finns skönt nog ganska enkla var på dessa svar, nämligen hotellet Palazzo Vingius!
Newsletter_2732
Under ”In-Italias TOP 3” kommer en av In-Italias medarbetare varje månad avslöja en personlig favoritlista med rekommendationer eller bra tips. I denna månad avslöjar Allan sin TOP 3 över Italiens kanske vackraste stränder.
Newsletter_2734
När man läser sig fram till vad som är värt att se i Italien och inte minst i Rom, kommer man flertalet gånger stöta på begreppen renässans och barock, de två mest betydande kulturella epoker i Italiens historia. Renässansen omtalas ganska konsekvent som italiensk kulturs glansperiod, medan barockens rykte är något mer blandat. Nu behöver vi skönt nog inte vara domare, utan kan nöja oss med att vara åskådare av den fascinerande förtidens olika uttrycksformer. Och som det vill framgå, är barocken inte helt så tokig som ryktet säger.
Newsletter_2739
Här presenterar vi finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om italienska i Schweiz.
Newsletter_2740
Detta är en riktig mormors-kaka: En klassisk husmorskaka som finns på många frukost-bufféer och kaffebord runt omkring i Italien. Orsaken är enkel: Den är enkel att göra, den är god i all sin enkelhet och den kan lätt varieras.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev