In-Italias nyhetsbrev

Kära läsare!

Mars betyder de första vårtecken. Vi berättar om att stötta är ett fint föremål och så kan du bli klokare på när du ska resa och vart. Nederst i mejlet kan du skriva ut Nyhetsbrevet – med tanke på miljön.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_2397
Det händer saker på flyghimlen hela tiden, rutter stängs och nya tillkommer. En av de destinationer, som många flygsällskap satsar på under 2013 är Sardinien. Nu kan man faktiskt flyga direkt till Cagliari (södra Sardinien) från både Stockholm (Arlanda) och Köpenhamn (perfekt för sydsvenskarna), till Olbia (Costa Smeralda) från Stockholm Arlanda samt till Alghero (västra Sardinien) från Stockholm (Skavsta) samt Göteborg (City). Så oavsett vilken del av Sardinien man önskar besöka finns det fina direkta flygmöjligheter. Lägg därtill en uppsjö av flyg med en mellanlandning.
Newsletter_2399
Den första frågan jag som regel ställer när jag ankommer till min semesterdestination är: ”Hur långt är det till stadens butiker, och vilken dag är det marknad?” Min man, som är en slags ’nyhetsjunkie’, är också rätt snabb till att ställa sina sedvanliga frågor som alltid handlar om internet-uppkoppling och koder. Ja, så har vi haft våra vanor de senaste många åren – tills vi ankom till stilhetens Relais San Damian på Den Italienska Riviera.
Newsletter_2402
Under ”In-Italias TOP 3” kommer en av In-Italias medarbetare varje månad avslöja en personlig favoritlista med rekommendationer eller tips. Denna gång avslöjar Mitzi sin TOP 3 över italienska personligheter.
Newsletter_2403
Massor av aktivitet och utbyte av semestertips har präglat den senaste månaden på vår Facebook-sida.
Newsletter_2405
Vi kan nog alla bli eniga om att årstiden och vädret har riktigt stor betydelse för om vi efter avslutad semester har ett trevligt minne eller bitter eftersmak. Många kan inte få nog av sol och värme, medan framför allt barnfamiljer och äldre helst vistas i mer moderata temperaturer. Storstäder och vattentemperaturer upplevs också bäst när graderna håller sig under 30, medan skidåkarna helst vill ha frost i luften. Men när ska man egentligen resa, och vart?
Newsletter_2411
Här presenterar vi finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om världens största pizza, som blivit tillagad i Rom.
Newsletter_2412
Torta di Riso kallas även Torta dell’Abbondanza, alltså överflodstårtan och härstammar från staden Bologna i regionen Emilia-Romagna. Det är en god efterrättskaka som är tillagad helt utan mjöl, enbart bestående av ris att fylla. Till sist är receptet enkelt att följa, även om kakan har över 10 ingredienser.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev