In-Italias nyhetsbrev

Kära kund

September, härlig sommar är det då, enligt ramsan. Njut av den eventuellt på Garganohalvön i Apulien eller medan du gör bönsoppa eller blir klokare på matvarornas kvalitetsmärkning. Längst ner i mailet kan du skriva ut nyhetsbrevet – med miljön i åtanke.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_2190
Vilken bil kör mekanikern själv och hur bor inredningsarkitekten? När fackmannen själv väljer sina produkter så är det en klar kvalitetsstämpel! Nu lyfter vi ett hörn för var In-Italias egna medarbetare, som i arbetets regi ofta reser fram och tillbaka över landet i norr, söder, öster och väster, själva semestrar i Stövellandet.
Newsletter_2194
När ljumma förväntningar överträffas av gästfrihet och rymlighet, så finns det egentligen inte så mycket att överväga. Så var vår uplevelse av Hotel Poggio degli Ulivi i utkanten av Rodi Garganico på Garganohalvön i norra Apulien och med otroligt rimliga priser och mycket rymliga rum är det här tal om ett genomgående familjevänligt hotell.
Newsletter_2205
Det finns många sätt att få folks uppmärksamhet på… men en lång rad förkortningar är kanske inte det mest självklara. Ändå ska det denna gång handla om de italienska och skandinaviska livsmedlen och mer exakt EUs kvalitetsmärkning av dem. Det är nämligen det som förkortningarna hänvisar till: Skyddad Geografisk Beteckning, Skyddad Ursprungsbeteckning och Garanterad Traditionell Specialitet.
Newsletter_2197
Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om italienska konditorier i St. Petersburg, sammanhanget mellan rikedom och höjden på ett våningshus i Apulien och om dna-genombrott på universitetet i Urbino.
Newsletter_2199
Stefano Catenacci är också i denna månads gästkock i Mamma Luisas kök. Denna gång för vi vidare en trevlig soppa, som också kommer från den svenske kockens nyaste kokbok: Stefanos Italia – den stora italienska kokboken med fotografier av Joel Wåreus.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev