In-Italias nyhetsbrev

Bästa läsare!

Högsommaren är över oss. Läs denna månads nyhetsbrev på väg till Italien eller kanske på väg hem från Italien, medan du blir informerad om Woody Allens nyaste verk ’Förälskad i Rom’ och det italienska skolsystemet. Nederst i mailet kan du skriva ut nyhetsbrevet – med omtanke för miljön.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_2152
Woody Allen har i sin nyaste film Förälskad i Rom (To Rome With Love) valt att låta Rom vara kuliss för en berättelse om en flock människor som på var sitt vis kastas ut i oförutsägbara situationer som förändrar deras liv för evigt.
Newsletter_2155
En vällagad måltid av goda lokala råvaror, en vinmeny fullt av områdets tunga klassiker, en vinbar i en bergvägg, en terrass med blick till Gardasjön och sist men inte minst möjligheten för att övernatta – omgiven av antika möbler och byns lugn och ro. Dalla Rosa Alda bjuder välkommen!
Newsletter_2157
Skolsystemet i Italien har naturligt genomgått en enorm utveckling sedan det uppstod på Medeltiden, och fram till idag. Man kan dock fortfarande i dag finna spår av den uppdelning som fanns då.
Newsletter_2163
Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om italienska nunnor och munkar som inte behöver betala skatt, Putins kärlek till Amalfikustens matkonst och om medvetna kyrkogårdar.
Newsletter_2165
Stefano Catenacci är tillbaka i Mamma Luisas kök med ett recept från sin senaste kokbok: Stefanos Italia – den stora italienska kokboken med foto av Joel Wåreus.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev