In-Italias nyhetsbrev

Kära läsare,

Det har blivit juni och In-Italia introducerar dig för turistskatt i Italien, Cinque Terre-lägenheter med personlig touch och fisksoppa. Vilken salig blandning! Längst ner i mailet kan du skriva ut nyhetsbrevet – med miljön i åtanke.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_2079
Turistskatt, som har funnits länge i Frankrike, är nu verklighet i fler och fler italienska kommuner landet över. I de kommuner där skatten införts gäller den för alla gäster på kommunens olika orter och betalas vanligtvis till ditt boende (hotell, B&B och övriga semesterbostäder) i den lokala valutan: euro.
Newsletter_2080
De flesta människor vill inte bara vara en i mängden – detta gäller även när man är på semester. Därför är vi många som söker något personligt, något med själ, när vi ska ut och resa. Vi nöjer oss inte alltid med ett standardiserat hotell där vi riskerar att försvinna i mängden. Men allt har sin tid.
Newsletter_2084
Den som har varit i Venedig eller dess omgivningar, om så bara ett dygn, har inte kunnat undgå att se lokalbefolkningen dricka en orangefärgad drink i barerna. Att ta sig en ”spritz” eller två som aperitif är lika naturligt för en venetianare, som det är för en dansk att dricka en fatöl. Denna tradition samlar hela befolkningen, från unga till gamla, arbetare och akademiker, män och kvinnor, ja du bör heller inte förundra dig över att se en kvinna som ger barnet bröstet med ena armen medan hon höjer armbågen med en spritz med den andra!
Newsletter_2092
Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Den här gången berättar vi om indisk parmesanost, Michelangelos hemliga bluff och milanesernas fåfänga.
Newsletter_2089
Stefano Catenacci gästar återigen Mamma Luisas kök med ett recept från sin senaste kokbok: Stefanos Italia – den stora italienska kokboken med foto av Joel Wåreus.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev