In-Italias nyhetsbrev

Kära läsare,

I april månad kan du läsa om den italienska kungafamiljen som endast ett fåtal känner till. Vi tar dig även med på en sväng till regionen Molise, och så lär vi dig att baka italiensk sockerkaka. Längst ner i mailet kan du skriva ut nyhetsbrevet – med miljön i åtanke.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_2024
Rom har en alldelles speciell plats i svenskars hjärtan och ingen annan italiensk stad besöks så mycket som den året runt. Vi är därför extra uppmärksamma på att konstant förbättra vårt utbud just i Rom.
Newsletter_2027
Sett ovanifrån verkar Molise vara taget direkt ur en naturfilm från vidderna i Amerika eller från foten av Alperna, där man känner av foten av bergen överallt men möts av vegetation, skog, ängar, dalar, floder, vatten, bergarter, stenar, formationer… mjuka backar, branta bergssidor, förskjutningar, istidens avtryck ... tills man kommer ut til kusten där regionen mynnar ut i vita sandstränder, azurblått hav och små trabucchi-fiskeposter.
Newsletter_2033
Fastän Italien har varit republik länge så spökar ättlingarna till den italienska kungafamiljen fortfarande i kulisserna. Det används regelbundet spaltutrymme i de italienska mediernas bevakning av de yngre medlemmarna av familjen, som är uppvuxna i exil och som nu återvänt till Italien.
Newsletter_2040
Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Den här gången berättar vi om körsbärskvistar i rödvin, ung popstjärna som blåser nytt liv i Armani-imperiet och förklaringen bakom cicoria rossa trevignana-salladens röda färg.
Newsletter_2042
Denna sockerkaka är en riktigt klassisk italiensk kaka som gör sig väl på kakbordet, men även – som man har för vana i Italien – på frukostbuffén där man ofta får se den i en variant med Nutella, eller kanske med apelsinsmak, eller kanske med en naturlig frisk citronsmak.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev