In-Italias nyhetsbrev

Kära läsare,

Här i mars-utgåvan kan du drömma dig bort till Toscana: Vi bor i Siena, berättar om ett toscanskt vinsanto-äventyr och tillagar en tjock toscansk kålsoppa. Nederst i mailet kan du skriva ut nyhetsbrevet – med omtanke för miljön.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_2003
Hos In-Italia sätter vi en ära till att kunna bidra med olika bakgrund – både utbildningsmässigt och kulturellt, och i det hela taget ha något personligt med i bagaget. Det betyder att vi t.ex. har italienkunniga medarbetare som förstår sig fint på barnfamiljernas behov, andra har bred kunskap i det gastronomiska Italien eller har kanske erfarenhet med exotiska ö-hopp. Nyligen har vi välkomnat tre nya resekonsulenter hos oss.
Newsletter_1992
Det händer ofta att jag blir frågad: ”Vad kan du berätta för mig om detta boende?” När jag har en god dag, försöker jag diplomatiskt förhöra mig om vad som intresserar kunden speciellt att få veta mer ingående, men ifall mitt tålamod för stunden är kort kan det ske att jag svarar att jag redan berättat allt det vässentliga i beskrivelsen på hemsidan. Detta skulle dock aldrig ske med Casa Lazzaro i Siena. Jag skulle kunna tala i timmar om den, trots att jag endast sett den i tio minuter.
Newsletter_1995
Det finns flera sätt att utforska en kultur på, och man skulle lätt kunna förköpa sig på böcker om Toscanas förträffligheter,framför allt sett från turisternas ögon, men även om man inte ska klandra ner på litteratur så överskrider ingenting den fysiska och personliga upplevelsen. Den praktiska studie av den århundrade gamla traditionen för framställning av vinsanto, heligt vin, är ett praktfullt sätt att fördjupa sig i Toscana på.
Newsletter_1999
Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om fiskglada delfiner vid De Eoliska Öarna, porcini-svamparnas etymologiska ursprung och lösningen på trafikstockning.
Newsletter_2001
Ribollita är ännu en av de oundvikliga klassiker från Toscana, som har otroligt många namn. Denna tjocka soppa går även under namnet zuppa di fagioli eller minestra di pane – men är alltså mest känd som ribollita. Ribollita betyder att rätten är kokt två gånger, vilket samtidigt är denna soppas preferens. De rustika ingredienserna: bröd, bönor, kål, olja, kryddörter – blir nämligen starkare och bättre i smaken över tid och smakar därför ännu bättre dagen efter.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev