In-Italias nyhetsbrev

Kära läsare

December och dess högtid Julen står för dörren. När du har tänt kalenderljuset så kan du låta dig frestas av julkrubbor och skandinavisk design i Italien i detta månads nyhetsbrev. Nederst i mailet kan du skriva ut nyhetsbrevet – ha bara miljön i åtanke.

Trevlig läsning och God Jul!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_1866
För at kunna erbjuda våra kunder ett ännu större geografiskt urval av hotell och semesterbostäder har vi ett nytt projekt i pipeline som vill ge dig ännu mer lust till att resa.
Newsletter_1867
Napoli har rykte för att vara smutsigt och kaotiskt och som drar till sig ficktjuvar och banditer. Men Napoli är mycket mer än medias framställning av denna fascinerande storstad norr om den eftertraktade Amalfikusten. Och B&B Zia Maria är i sanningens namn mer än man kunnat förvänta sig utifrån de yttre ramarna.
Newsletter_1869
Italiens mångfald kan vara så bred att man ibland behöver konkreta tips och förslag från någon som varit där. Här kan du få inspiration till resmål, utflykter, upplevelser, sevärdheter och festliga arrangemang samt lokala byfester.
Newsletter_1871
De bilder som vi svenskar har i huvudet när vi talar om italiensk design och italienska råvaror är kristallklara. Vi är som regel inte i tvivel om vad Italien står för. Säger man Italien vill de flesta få associationer på näthinnan till klassiska produkter som välsmakande rödvin, välskummad cappuccino, välbrygd espresso, pizza, pasta, fin olivolja och designkläder och skor från de stora och världsberömda modehusen.
Newsletter_1877
Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om Europas största koncentration av vilda orkidéer, förvirringen om Montepulciano och italienarnas produktion av hushållsavfall.
Newsletter_1879
Cannoli-kakor är en klassisker på den sicilianska dessertmenyn (tillsammans med den lika populära Cassata) och är ursprungligen en kaka som knyter sig till karnevalen. Men som det så ofta sker med verkligen goda kakor så utvidgas den säsongspräglade klausul och därför äter man Cannoli nu året runt i hela Italien. Och med sina festliga färger tycker jag den gör sig riktigt fint på Julbordet tillsammans med de andra sötsakerna.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev