In-Italias nyhetsbrev

Kära läsare

September kan vara regn och rusk men även sensommarljus och svartvinbärsaft – oavsett vilken av scenarierna du befinner dig i så välkomnar vi dig till att läsa denna månads nyhetsbrev med både Bologna, Asti och roliga fakta om Italiens geografi. Kom ihåg att du nederst i mailet kan skriva ut nyhetsbrevet men ha allid miljön i åtanke.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_1750
I juli månad fick vinhuset Cesani vid San Gimignano i Toscana toppbetyg för en av deras Chianti-viner i det danska magasinet Mad & Bolig. Vinet fick 4**** stjärnor och ’pil-uppåt’ och blev ledsagat av orden: ”Verkligen flott toscanare sett till priset”.
Newsletter_1766
Även om det fortfarande är sommar enligt kallendern är det kanske ändå hög tid att planera en av höstens små höjdpunkter: Varför inte ta en tur bort från regn och blåst till solen och en lång höst-weekend i sköna Bologna?
Newsletter_1769
Italiens mångfald kan vara så stor att man ibland har behov för konkreta tips och förslag från någon som själv varit på plats. Här kan du få inspiration till resmål, utflykter, upplevelser, sevärdheter och festliga arrangemang samt lokala byfester.
Newsletter_1771
Hur var det nu med Italien? Världshörn, läge, avstånd och många andra finurliga geografiska fakta kan du nu få styr på i denna månads tema.
Newsletter_1777
Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om sardiska Malvasia-vin, italienarnas produktion av hushållsavfall och marsmän på Roms gator.
Newsletter_1779
Så har det blivit dags att få tag på vinnaren av Barilla-undersökningen – nyss korad blev (se nyhetsbrevet för juli 2011): nämligen den klassiska grönsaksrätten Parmigiana di melanzane, som av de flesta italienare betäcknas som en sommarrätt som väcker minne omskolgång, mormor vid spisen och sommarflörtar.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev