In-Italias nyhetsbrev

Kära läsare,

Sommarutgåvan av In-Italia’s nyhetsbrev är nu ute. Och både i temat och receptet kan du denna gång sätta tänderna i det näringsrika italienska köket. Kom ihåg att du nederst i mailet kan skriva ut nyhetsbrevet – men kom ihåg att skona miljön.

Trevlig läsning och Glad sommar!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_1702
Föredrar du också att bada i havet vid en ren strand där man förutom tagit hänsyn till miljön har tänkt över hur man förhåller sig till kustmiljön och bädgästernas säkerhet samt ger en bra service, så ska du titta efter den Blå Flaggan – la Bandiera Blu, som vajar över de stränder som i år blivit godkända enligt de krav som finns.
Newsletter_1716
Att resa runt i bil på Sicilien är ur många aspekter en dröm och jag har själv haft nöjet att göra det vid ett flertal tillfälle. Till min egen 30-årsdag som kommer upp till våren 2012 planerar jag att på nytt besöka en personlig favorit när jag tar min kära sambo med på hennes första Sicilien-resa. Precis som med henne blev det kärlek vid första ögonkastet då jag första gången besökte den bedårande staden Siracusa och det utomordentliga Hotel Gutkowski.
Newsletter_1703
Italiensk mat toppar inte bara hos italienarna. Den toppar också hos större delen av det skandinaviska folketoch i resten av världen visar flera undersökningar. Men vilken är egentligen de mest eftertraktade rätterna? Vi har undersökt skandinavernas omedelbara hit-rätter och har sammanslagit dem med italienarnas favoriter vilket visar sig att dessa två inte ligger långt ifrån varandra; så här kommer de mest populära italienska rätter bland matälskare. Kanske är du enig?
Newsletter_1710
Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om kulisserna till filmen ”Cinema Paradiso”, slöhetens pris och kunskapsutbyte mellan generationerna.
Newsletter_1712
Det kräver en viss ömhet att hantera squashblommor då de är mycket ömtåliga och har en ganska kort hållbarhet när de först är plockade. Därför ser man dem sällan i grönsaksavdelningen i supermarket eller hos den lokala grönsakshandlaren ute på landet. Det finns därför ingen ursäkt: ut i trädgården och plantera er egen squash, zucchini och courgetter så ni kan skörda blommorna till nästa säsong.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev