In-Italias nyhetsbrev

Bästa läsare,

Här i juni kommer nyhetsbrevet ge dig ett smultronställe vid Gardasjön, möta Dario Fo och smaka på en oemotståndlig pannacotta. Kom ihåg att du nederst i mailet kan skriva ut nyhetsbrevet – men kom ihåg att alltid skona miljön.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_1672
Smörj in axlarna med solkräm, sätt på dig stråhatten och stig ombord på en av de otaliga små-färjor som i pendelfart tar förväntansfulla ö-gäster till de mer okända italienska småöarna och deras charmiga familjehotell, intima B&B eller exotiska resorts.
Newsletter_1673
Man skulle utan problem kunna kalla Hotel Panorama för Gardasjöns egen balkong. Vi befinner oss på sjöns östra bredd, uppe i höjderna ovanför staden Torri del Benaco, närmare bestämt i den lilla byn Albisano. Efter att jag både bott och rest vid Gardasjön åtskilliga gånger fascinerades jag av att hitta ett nytt smultronställe när jag trodde att jag redan kände till hela Gardasjön och dess pärlor. Upplevelsen att stiga ut på hotellets mäktiga terrass med utsikt över hela (!) Gardasjön är magisk. Att man sedan på hotellet erbjuder såväl en jordnära service, pool och förträfflig restaurang gör att man bara vill pausa tiden och njuta…
Newsletter_1676
Multikonstnären Dario Fo är i en ålder av 85 år fortfarande aktiv, både på det konstnärliga planet och den politiska scenen där han till och från tillrättavisar makthavarna.
Newsletter_1678
Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om nedåtväxande rosmarin, Italiens mest trafikerade tågstation och internetförbindelse i det offentliga rum i Italien.
Newsletter_1681
Äntligen ska vi tillaga en efterrätt; och dessutom en enkel efterrätt som gör sig året runt, men jag har störst lust att äta den med råsyltade bär precis som man gör i det södra Toscana.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev