In-Italias nyhetsbrev

Kära läsare,

Vintergäck, snödroppar och krokus är säkra tecken på att vintern är på väg att släppa taget om oss. Ta ut våren i förskott och få några ljummiga dagar i Italien med hjälp av denna månads nyhetsbrev. Kom ihåg att du nederst i mailet kan skriva ut nyhetsbrevet – men ha alltid miljön i åtanke innan du börjar skriva ut för glatta livet.

Trevlig läsning!
Utskriftsvänlig utgåva
Newsletter_1577
Med RyanAirs nya smidiga (och inte minst prisvärda!) direktflyg från Stockholm/Skavsta till Lamezia Terme (start datum 14/4) kan du enkelt ta dig ner för att njuta av den syditalienska regionen Kalabrien som präglas av vidbreda sandstränder och stämningsfulla städer.
Newsletter_1560
Det har efter hand blivit välkänt att man ska vara ute i god tid ifall man vill vara säker på att få alla sina önskemål uppfyllda till sin semester i Italien. Men var ska man vara tidigt ute, och vilka semesterbostäder bör man ”lägga vantarna på”?
Newsletter_1561
Det härliga med Due Relais är gästfriheten som Ilaria mottager sina gäster med, men också närheten till den trvliga staden Vietri sul Mare som består av ett gammalt historiskt övre centrum och en nyare stadsdel längs med havet; Marina di Vietri där man finner ett fint utbud av restauranger och barer.
Newsletter_1564
Italiens mångfald kan vara så brett att man till tiden har behov för konkreta tips och förslag från någon som själv varit där och upplevt. Här kan du få inspiration till resmål, utflykter, upplevelser, sevärdheter, lokala byfester och andra arrengemang.
Newsletter_1569
Pasta är mycket mer än pasta. Det är mer än bara makaroner, skruvar och spaghetti. Pasta är en filosofi, en måttstock för levnadsstandard, tradition och sammanhållning. Pasta är Italiens livlina och överallt i Italien finner du ett mycket etablerat sätt att äta pasta på, ett utsökt sätt att kombinera såser med olika typer av pasta på och vanor för med vem man äter vilken pasta.
Newsletter_1566
Här kommer vi med finurligheter om Italien och italienarna. Denna gång berättar vi om stigande miljöomtanke längs Italiens kuster, sammanhanget mellan Lamborghini och strutsläder samt Amalfikustens geologiska förhållande.
Newsletter_1568
Så är Mamma Luisa på banan igen: denna månad har jag ett recept som är mycket populärt även utanför Italien: Saltimbocca, som också kallas saltinbocca och kommer från italienskan för ’springer i munnen’ är en skön huvudrätt som gör sig fint på alla tidpunkter på året. Denna månad har Det Lille Vinhus funnit ett passande vin till min saltimbocca.

Klicka här för att se våra tidigare nyhetsbrev