Kundservice

När du bokar

Så bokar du en paketresa

15 steg för att visa hur du snabbt och enkelt bokar en paketresa med In-Italia

Hos In-Italia kan du också boka en paketresa som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell en hyrbil om du så önskar. Det är mycket enkelt att boka resa online, och här nedan går vi igenom alla steg av bokningsförloppet. 

Steg 1

Det enklaste är alltid att utgå från startsidan. Klicka på vår logo eller här: www.in-italia.se. Här ser du sökfältet som går tvärs över sidan. Vill du boka en paketresa, ska du klicka i boxen där det står "Flyg + boende".

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 2

När du har klickat på "Flyg + boende" skriver du in din destination, eller väljer den från listan. Det har nu också öppnats upp fler fält i sökfältet, där du kan välja flygplats. Här väljder du den flygplats som du önskar flyga från. Du skriver in datum och klickar på "Sök".

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 3

Har du behov av fler en ett hotellrum eller en lägenhet, klickar du i de sista fältet och det kommer upp en box där du kan välja antal rum/lägenheter (alltså inte antal rum i en och samma lägenhet). Är ni fler än 9 personer totalt, kan ni inte boka paketresan online. Om så är fallet, kan du skicka oss en förfrågan här

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 4

Du har nu kommit fram till en lista med hotell och semesterbostäder, som kan beställas tillsammans med flyg och eventuell hyrbil. Observera att inte alla hotell och semesterbostäder kan bokas som en paketresa. Priserna är "från-priser", så för att se flygresa och eventuellt en hyrbil, ska du klicka på "Boka" när du har hittat ett hotell eller en semesterbostad som du tycker är intressant. Till vänster kan du filtrera din sökning.

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 5

När du har har klickat på "Boka" på det hotell/semesterlägenhet/villa som du gärna vill se priser på, öppnas en ny flik i din browser. Här kan du läsa om det ställe som du har valt, och klicka på knappen "Priser och bokning" för att se vilka rum/semesterlägenheter du kan beställa med flyg och eventuell hyrbil.

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 6

När du har valt vilket hotellrum eller vilken semesterlägenhet du vill boka, klickar du på knappen "Fortsätt till val av flyg". Återigen kommer det att öppnas en ny flik i din browser, och du är nu inne i själva bokningen.

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 7

Det är nu dags att välja flygresa. Det är redan förvalt en flygresa til dig - den billigaste som är tillgänglig på de datum som du har valt. Men du kan sortera flyg utifrån kriterier som:

  • Maximal restid
  • Utresetidpunkt
  • Tid på dagen - utresa
  • Tid på dagen - hemresa
  • Möjliga ankomstflygplatser
  • Billigaste flyg
  • Endast direktflyg

Observera att du under möjliga ankomstflygplatser också kan se, hur långt det är från de olika flygpltaserna till hotellet/semesterlägenheten. Du kan också nollställa dina filter och starta om, om du plötsligt inte ser fler flygmöjligheter.

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 8

När du söker olika flygresor, kan du genom att klicka på "Visa resplan" se utrese- och hemresetider, total restid, flygnummer samt se information om bagagetillåtelser på flygresan.

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 9

När du har den detaljerade resplanen framför dig, kan du se köravstånd från ankomstflygplatsen, utrese-och hemresetider etc. Här kan du också läsa mer om bagagereglerna, och om bagage inte är inkluderat på resan, kan du välja att klicka i "Se priser på bagage" för att se priserna. Här kan du också klicka i "Välj denna flygresa" eller "Stäng" om du vill söka vidare.

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 10

När du har bestämt dig för en flygresa, ska du endast välja om du vill köpa till bagage (såvida det inte är inkluderat), sedan klickar du på "Fortsätt". Nu kommer du få frågan om du önskar att lägga till en hyrbil till din paketresa. Klickar du på "Ja tack, låt mig söka bland billiga hyrbilar" kommer du få se en lista med hyrbilar, där du kan välja den hyrbil som passar det antal personer som ska åka i bilen. 

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 11

Därefter kan du välja olika täckningspaket, om det är möjligt att välja mer än de obligatoriska försäkringarna. Det är inte alla uthyrningsbolag som erbjuder extra täckning. Läs mer om bilhyra i Italien här. Skriv in namnet på den som ska stå som förare av bilen, och klicka på "Fortsätt".

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 12

Skriv i dina personuppgifter. Skriv om du har några särskilda önskningar gällande ditt uppehåll, välj eventuellt till extraval om de finns tillgängliga, och välj en avbeställningsförsäkring vid sjukdom från Gouda Reseförsäkring om du önskar så. Klicka på "Fortsätt" och gå vidare till bekräftelse av din bokning.

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 13

Välj hur du önskar att betala din resa. Du kan välja full betalning av resan, och i de flesta fall kan du också välja att betala ett deposition vid bokning, och resterande belopp innan 40 dagar före avresa. Här ska du också läsa noga igenom din resplan, och acceptera villkoren, samt att du har läst och godkänt din resplan. Klicka på "Boka resa" för att komma till en säker och krypterad betalning online.

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 14

Skriv in dina kortupplysningar och klicka på "Betala med (typ av kort)".

Så bokar du en paketresa med In-Italia

 

Steg 15

Nu har din betalning gått igenom och resan är bokad. Alla reservationer går igenom och flygbiljetterna skickas. Du kommer att skickas tillbaka till In-Italias hemsida, där du kan se en bekräftelse på din beställning och ett order-/bokningsnummer.