Kundservice

Praktiska upplysningar

Information om bilhyra

Vi rekommenderar nästan alltid att du hyr en bil när du bokar hos In-Italia, för många av våra hotell och semesterbostäder ligger ofta på platser som inte är enkla att komma till utan bil. Därför har vi här på sidan samlat information, tips och goda råd om bilhyra.

Kom ihåg att du måste ha med ett internationellt kreditkort (ej betalkort) utställt i förarens namn när du hämtar ut hyrbilen.

Ett betalkort accepteras inte alltid som ett kreditkort och kan därför inte användas för att reservera det belopp för deposition som biluthyraren kräver för att lämna ut bilen. Det belopp som kommer reserveras (blockeras) på ditt kreditkort framgår av den voucher som du mottagit från Auto Europe. Om du inte har ett kreditkort kan du riskera att inte få din hyrbil utlevererad eller kan bli tvungen att betala en extra försäkring till uthyraren. Läs mer om bilhyra och kreditkort hos Konsument Europa

Frågor angående bilhyra

Har du frågor angående bilhyra kan du använda dig av någon av de nedanstående länkarna eller kontakta Auto Europes svenska kundservice på telefon 020 888 527 eller signatoursres@autoeurope.de.

Vad ingår i priset på bilhyran?

Om inget annat anges på din bekräftelse eller din bilhyrevoucher som du mottar från Auto Europe efter din bokning, så ingår alltid fri körsträcka och alla obligatoriska försäkringar. Har du hyrt din bil genom Auto Europe i samband med en resa hos In-Italia så är bilhyran alltid fullt betald och du är inte förpliktigad att köpa några ytterligare försäkringar vid uthämtandet av hyrbilen. Observera att det alltid är möjligt att köpa till extraförsäkringar som till exempel självriskeliminering. Denna försäkring köps till när du bokar din resa eller när du avhämtar hyrbilen. När du bokar hyrbilen kan du välja en förare av hyrbilen.

När du hyr bil genom Auto Europe inkluderar priset alltid ansvarsförsäkring och övriga lagstadgade försäkringar (CDW = Collision Damage Waiver) samt stöldförsäkring (TP = Theft Protection). De obligatoriska och lagstadgade försäkringarna täcker inte skador på däck, glas, backspeglar, underrede, interiör, tak, motor, skador på lås eller borttappade bilnycklar. Om du vill vara försäkrad mot de ovanstående undantagen rekommenderar vi dig att välja till Auto Europes Super Cover täckning eller att du kontaktar ditt eget försäkringsbolags reseförsäkring för att få veta vad den täcker i samband med en semesterresa.

Hos In-Italia samarbetar vi via Autoeurope med biluthyrningsföretag såsom; Avis, Maggiore, SIXT, Herz, Europcar och på många resmål även med mindre, lokala firmor. Samtliga hyrbilar som ingår i en paketresa hos In-Italia förmedlas av den erkända tyska firman Auto Europe.

Läs alltid hyresreglerna

Vi har på denna sida samlat generell information om biluthyrning. Vi uppmanar dig dock att noga läsa igenom de tillsända hyresreglerna. Reglerna från de olika hyrbilsföretagen ändras löpande varför den information som vi presenterar på denna sida ska ses som en generell vägledning. Du är alltid välkommen att kontakta oss på In-Italia för råd och aktuell information angående bilhyra hos Auto Europe!

Avhämtning av din hyrbil

När du hämtar ut din hyrbil skall du alltid ha med din hyrbilsvoucher som Auto Europe skickade dig i samband med bokning och samtidigt som In-Italia skickade bekräftelsen på bokningen av din resa. Du måste alltid ta med ett internationellt kreditkort som till exempel Mastercard, Eurocard, Visa eller American Express utställt i förarens namn samt körkort och pass. Det lokala hyrbilsföretaget kommer reservera en deposition på ditt kreditkort som vanligtvis motsvarar självrisken på din hyrbil och framgår av din voucher.

Du skall även skriva under ett hyrbilsavtal med det lokala hyrbilsföretaget. Kontroller noga att allt stämmer med vad du bokat och vad du önskar att boka. Hyreskontraktet ska kunna framvisas på ditt eget språk eller engelska. Kontroller även hyrbilen noga och fotografera gärna eventuella skador på bilen, alternativt se till att hyrbilsföretaget noterar skadorna på hyrbilsavtalet.

Biluthyrningsföretagen är goda säljare

Du har kanske själv upplevt det där med att stå vid disken för att hämta ut din hyrbil och bli erbjuden extraförsäkring eller andra tillägg. Du kan välja att hyra bilen med självriskeliminering och på samma sätt kan du välja att köpa andra tilläggsförsäkringar när du hämtar ut din hyrbil. Det är ett känt faktum att alla hyrbilsfirmor har ett intresse i merförsäljning och det senaste påfundet är att man börjat föreslå att man hämtar ut sin hyrbil med full tank och att man lämnar den med tom. Detta tjänar hyrbilsföretagen extra på då det är sällan som tanken är helt tom när bilen lämnas tillbaka.

Observera att bilhyra som är bokad i samband med en paketresa hos In-Italia är med full tank vid avhämtning och ska även lämnas tillbaka med full tank. På biluthyrningsspråk heter det "full till full tank".

Vi kan bara ge dig ett gott råd och det är att du håller dig till det som står i hyreskontraktet och på din voucher. En extra självriskförsäkring kan vara en god ide men det är absolut inte obligatoriskt. Ett annat gott råd är att redan hemifrån undersöka om din reseförsäkring redan täcker detta.

Externa källor gällande bilhyra

Det är alltid en god idé att undersöka andras tips och råd. Klicka på nedanstående FAQ där vi bland annat samlat en rad länkar till externa källor med goda råd om bilhyra.

Läs mer om bilhyra hos Auto Europe:

Typ av hyrbil

Autoeurope

FAQ om bilhyra