Res med In-Italia pÄ VingÄrdssemester i Italien

Langhe Valpolicella Chianti Chianti Iseosjön Franciacorta
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
1

Hämtar innehåll

På en vingårdssemester kommer du snabbt falla för de böljande vinmarkernas lugnande effekt - medan det ofta är möjligt att dyka ner i det lokala köket på vingården och beställa vinprovningar under sakkunnig ledning. Vinprovingar består vanligtvis av en rundtur på gården, en vinprovning tillsammans med lokala specialiteter och möjlighet att köpa goda och nytappade droppar med hem.

Här kan du läsa mer om Italiens bästa och mest prestigefyllda vindistrikt och boka boende på de italienska vingårdarna. Eller använd sökboxen överst till att finna den helt rätta vingårdsvistelsen i Italien. Du är också välkommen att ringa eller skriva till oss för tips och råd. Låt Italiens stora vindistrikt försköna din semester!

Langhe
Många omtalar regionen Piemontes vindistrikt Langhe som "det nya Toscana", på grund av levande landskapsmålningar med den höga koncentrationen av vinproducenter. Området här i norra Italien är också känt för gastronomisk särklass, stämningsfulla medeltida städer och välbevarade fästningar som alla kulminerar med det kulturella centrum av Alba. Några av Italiens mest prestigefyllda viner odlas här i Langhe området. Namn som Barolo, Barbaresco och det vita vinet Arneis klingar sött i mångas öron. Piemonte har också andra fördelar med att vara nyupptäckt: priserna är ofta lägre än i andra, mer expanderade turistområde i Italien.

>>> Hitta en vingård i vindistriktet Langhe här

Valpolicella
I Valpolicella vindistrikt som ligger nära Gardasjön och granne till Verona finner man den mäktiga kungen av dem alla, Amarone. Här vårdar vinbönderna om deras marker och området har även Italiens högsta pris för mark. De mycket korta avstånden till flera utflyktamål (t.ex. Gardaland, Gardasjön och operan i Verona) och den fina placeringen i förhållande till motorvägsnätet som bekvämt tar en till både Milano, Bergamo, Venedig och Adriatiska havet gör en vingårdssemester till det självklara valet för hela familjen.

>>> Hitta en vingård i vindistriktet Valpolicella här

Chianti
Toscanas världsberömda vindistrikt är mycket mer än en naturskön uppenbarelse av stolta cypresser och karaktärsfulla medeltida städer. Motsatsen till många föreställningar är Chianti också till stor del grov och bergiga skogsområden. Men området är först och främst i mångas ögon (eller munnar) också lika med böljande vinmarker som glädje för ögat och skämmer bort gommen - andelen vingårdar i detta område är faktiskt anmärkningsvärt. För dem som är intresserade av kultur har Chianti den geografiska fördelen av att vara i anslutning till både Florens i norr och Siena mot söder.

>>> Hitta en vingård i vindistriktet Chianti här

Iseosjön och Franciacorta
Franciacorta är ett av Italiens mest prestigefyllda motsvarigheter till champagne - här odlas nämligen exklusiva bubblor Brut och deras många lokala viner med DOC och DOCG-utmärkelser, bland annat Franciacorta. Vindistriktet Franciacorta avgränsas i norr av Iseosjön med den utflyktslockande ön Montisola och mot söder av motorvägen mellan Milano och Venedig. Förutom angränsande Iseosjön och många vingårdar erbjuder distriktet också på en golfbana i Franciacorta Golf Club och för shoppingintresserade finns det Franciacorta Outlet med alla typer av designmärken till fyndpriser.

>>> Hitta en vingård vid Iseosjön och Franciacorta här

 
search map