Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Verona

Verona, som ligger vid Adige-floden i regionen Veneto i nordöstra Italien, har cirka 265.000 invånare, och är den tredje största staden i nordöstra Italien. Staden finns med på UNESCOs världsarvslista, på grund av dess enastående arkitektur och stadsmässiga struktur.

Verona är framförallt världsberömd för sin arena, som är världens tredje största bevarade romerska amifiteater (efter Colosseum i Rom och teatern i Capua). Den byggdes under det första århundradet efter Kristi födelse, och låg på den tiden utanför stadsmuren. I början användes den till gladiatorkamper, och till att bränna kristna, men därefter nyttjade man den till dueller, tjurfäktning, utställningar - och som fästning. Idag utgör arenan världens största operascen, och varje år går mer än 500.000 personer på en operaföreställning på Arena di Verona. Av säkerhetsskäl, är antalet åskdare begränsat till 15.000 per kväll, även om amfiteaterna ursprungligen kunde rymma föer än 30.000 gäster, och idag kan rymm aupp mot 22.000 personer. Det är en helt unik upplevelse att bevittna en operaföreställning i arenan, på kvällen efter solnedgången.

Av andra stora sevärdheter i Verona, kan nämnas den romerska teatern, som ligger på den andra sidan av Adige, och som är en av de bäst bevarade teatrarna i Italien. Ponte Pietra är en av endast två broar som leder över Adige, och har stått på samma plats länge - dock sprängdes den av tyskarna under andra världskriget, varpå den fick återuppbyggas. En annan ikon från stadens romerska arv, är Piazza delle Erbe, som idag är hemmaplats för en frukt- och gröntmarknad, och som av många betraktas som Veronas verkliga centrum.

På adressen Via Cappello 23, hittar du Casa di Giulietta (Julias hus), som förevigades i Shakespeares berömda kärlekstragedi. Huset står för det mesta tomt, men det är utrustat med den berömda balkongen, och på en lilla gården finns en bronsstaty av Julia. Många besökare har genom tiderna skrivit sina namn på hänglås eller på väggarna vid ingången, i hopp om att få evig kärlek. Nära Piazza delle Erbe hittar du Piazza dei Signori, som har varit ett politiskt centrum, och är en plats där du kan uppleva de storslagna palatsen Palazzo del Capitano och Palazzo del Comune.

>>> Få mer information om en semester i Verona här

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 

Rekommendationer till dig

Villa Cornarea

Canale d'Alba, Piemonte

Fattoria San Giuliano

Neive, Piemonte

Villa Incanto B&B

Treiso, Piemonte

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Veneto

search map