Venedig, Veneto Venedigs flygplats Marco Polo

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Flygplatsen i Venedig heter officiellt Aeroporto di Venzia Marco Polo och har flygplatskoden VCE. Den ligger på fastlandet, cirka 12 km norr om Venedig, och mätt i trafik är fygplatsen en av de mest besökta i Italien. Det beror naturligtvis på dess korta avstånd från ett av landets mest populära resmål, Venedig. Men det är dessutom smidigt att ta sig vidare från denna moderna flygpltas till många av de andra spännande resmålen i norra Italien.

20 november 2016 - Observera att vi håller på att uppdtera våra flygplatssidor, varför det kan saknas del av informationen i nedanstående text.

Flygbolag och flygrutter

En lång rad flygbolag betjänar Venedigs flygplats, med vidare rutter till många inrikes- och utrikes destinationer. Du kan bland annat flyga hit med lågprissällskapen easyJet, Norwegian och Vueling, men också med mer traditionella bolag som British Airways, SAS och Lufthansa.

Lokal transport

Det avgår taxi och diverse bussar till de närmsta tågstationerna, Venezia Mestre och Venezia Santa Lucia, varifrån du har vidare förbindelse till resten av regionen och landet. Det finns likaså bussförbindelse till Venedig och andra städer i norra Italien. Du hittar busshållsplatsen omedelbart utanför ankomsthallen. Som ett unikt inslag, har du på Venedigsflygplats också möjligheten att fortsätta din resa med vattenbuss över till Venedig och öarna Murano, Burano och Lido. Biljetter till vattenbussarna kan köpas i automater och från ett biljettkontor i ankomsthallet.

Biluthyrning 

Biluthyrningsbolag som Avis, Europcar och Sixt har sina kontor på markplan i ankomsthallen. Även om du redan har hyrt din bil hemifrån, så ska du gå förbi här för att få nycklar etc. Därefter hittar du din bil genom att följa ankomsthallen och den övertäckta trottoaren mot "Short Stay" och P2 parkeringen.

>>> Här hittar du mer info om bilhyra på Venedigs flygplats.

Faciliteter på flygplatsen

Du kan fördriva tiden med ett stort urval butiker, snackbarer, caféer och restauranger på flygplatsen. Därutöver hittar du naturligtvis alla de faciliteter man förväntar sig på en modern flygplats, som wifi, bankomater, växelkontor och info-points.

Adress

Aeroporto di Venezia Marco Polo 
Viale G. Galilei, 30/1 
30030 Tessera-Venezia, Veneto 
Italien 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
search map