Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Venedig är världskänt för sin charm och romantiska atmosfär. Här kan du slappna av och njuta av kanalerna i lugnt tempo i en gondol, och du kan utforska många av stadens små, snäva sidogator vilka ofta leder dig till en gömd restaurang eller ett oväntat vackert torg.

När vi pratar om sevärdheter i Venedig är det inte lätt att veta vart vi ska börja - eller vart vi ska sluta för den delen. Staden är så full av majestätiska byggnadsverk samt historiska och kulturella skatter, att det är omöjligt att beskriva dem alla.

Låt dig förföras av Markusplatsen...

...och ta god tid på dg att beundra fyra sevärdheter på en och samma gång.

Markusplatsen, som kanske är ett av världens mest berömda torg, är inget dåligt ställe att starta på. Alla, som besöker Venedig, kommer förr eller senare komma förbi Markusplatsen, och det finns det många orsaker till - en av de främsta är dess oförglömliga, storslagna och detaljerande skönhet. På Markusplatsen, som i sig själv är en betagande syn, finns dessutom ytterligare tre sevärdheter samlade.

Markusplatsen
Den första sevärdheten, är dock självaste toget, omgivet på alla sidor av fantastiska byggnader och med en magnifik utsikt över Canale Grande. Här kan du njuta av en kaffe, se på livet omkring dig, och luta dig tillbaka för att tänka på en tid då kvalitet och estetik stod i fokus. Man säger att hela världen möts på Markusplatsen, och det är inte helt fel: med nära nästan 10 miljoner besökare varje år, är torget en av de största samlingsplatserna på jorden.

Markuskyrkan
Näst på tur är torgets viktigaste byggnad, den överdådiga basilikan, Markuskyrkan. Byggnationen av kyrkan påbörjades redan år 1071, och dess säregna utseende skylls på att den är inspirerad av en blandning av östliga och västliga stilarter inom arkitektur för kyrkor: venetiansk-byzantinsk stil. Den kallas ofta för "Guldkyrkan" på grund av dess extravagans.

Dogepalatset
Den tredje sevärdheten på Markusplatsen är Dogepalatset; en mäktig och vacker gotisk struktur från 1500-talet, som inte kan göra annat än imponera på dig. Här bodde dogen, som var Venedigs härskare i mer än 1000 år. En doge valdes på livstid av aristokratiet i Venedig, och deras roll var som en blandning av en kung, en ledande administratör och en militärledare.

Markuskyrkans klocktorn
Klocktornet (il campanile) är den fjärde av Markusplatsens sevärdheter som vi vill nämna. Egentligen är klocktornet en del av Markuskyrkan, men den står för sig själv och är byggd i en annorlunda stil - vilket gör att du lätt kan uppleva det som en sevärdhet i sig själv. Tornet är nästan 100 m eter högt, och ett av Venedigs mest markanta kännetecken. Klocktornet byggdes på 800-talet, men blev rekonstruerat i början av 1900-talet efter att det ursprungliga tornet kollapsade.

Fler upplevelser i Venedig


Sjörepublikernas regatta
Första helgen i juni kan du vara vittne till en spektakulär regatta, som skiftande tar plats i de stora sjörepublikerna Amalfi, Genova, Pisa och Venedig. Här deltar över 400 olika Galleoner - det är en otrolig syn!

>>> Läs mer om sjörepublikernas regatta här

Teatro La Fenice
Det är en stor upplevelse att ta del av en operaföreställning eller en konsert på La Fenice, för hela dess atmosfär och arkitektur passar så vackert in i den enastående stad som omger teatern på alla dess sidor.

>>> Läs mer om Teatro La Fenice här

Segla under Suckarnas Bro – där sorg och kärlek möts

Venedig är de dramatiska känslornas stad, och på få ställen exemplifieras detta bättra än på Suckarnas Bro. Bron förbinder Dogepalatset, där det bland annat låg ett förhörsrum och ett gammalt fängelse, med ett nyare fängelse som inte längre är i bruk. Man vet inte helt säkert vart namnet härstammar från. Några säger att det skylls på att fångarna suckade melankoliskt och sorgsligt medan de fördes över bron där flera års fängelse väntade dem. Detta var sista gången som de såg världen utanför galler.

En annan teori lyder att namnet Suckarnas Bro kommer från alla de par som överväldigats av kärlek medan de seglat under bron. Det sägs att om ett par kysser varandra medan de seglar under Suckarnas Bro, så håller deras kärlek för varandra i en Evighet. Det är i alla fall värt ett försök! Bron är en otroligt vacker syn, så som den hänger över kanalen. Den räknas generellt som ett av de mest utsökta exemplaren på bro-arkitektur i världen.

Nu har vi endast gått igenom en bråkdel av alla de sevärdheter du kan uppleva i Venedig. Det bästa är dock att resa ner där själv, och uppleva dem med egna ögon. Det kan du med In-Italia, och våra experter med lokalkännedom om staden är redo att ge dig råd och vägledning före och under din resa.

>>> Läs mer om hotell och semesterlägenheter i Venedig här.

 
search map