Venedig, Veneto Sjörepublikernas Regatta

Venedig Amalfi
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Regattan

Regattan hölls för första gången år 1955 i Genova, och sedan dess har de övriga städerna tillkommit. Händelsen startar med en historisk procession i kostym, från centrum och ner till hamnen, där alla båtar ligger klara. Det är totalt över 400 båtar, som kallas "Galleons", och de är designade till 8 roddare, samt en förare. Varje båt är målad i olika färger, och med olika figurer som dekoration, allt beroende på den stad de representerar. Båden från Amalfi är mörkblå prydd med en bevingad häst. Genovas båt är vit med en drake. Pisas båt är mörkröd med en örn. Och båten från Venedig är grön med ett lejon på. Roddarna är alla klädda i kostymer och färger som representerar deras stad.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Deltagere från provinsen och regionen

För flera år sedan bestod roddarna uteslutande av atleter som kom från en av de fyra städerna, eller invånare som hade varit bosatta i staden i minst 10 år. Men år 2004 ändrades denna regel till att hälften av roddarna skulle komma från provinsen, och den andra hälften endast från regionen. Regattan sträcker sig över 2000 meter, och vinnaren får en trofé som året efter blir till premiepengar.

Var och när

Regattan tar plats i Venedig 2015, Amalfi 2016, Pisa 2017 och i Genova år 2018.

 
Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Veneto

Villaggio A Mare

Caorle Lido Altanea

search map