Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

En resa till venedig står högt på mångas önskelista, och det finns det naturligtvis goda grunder till. Utöver att det sägs att man kan se Venedig sedan dö, så blir du också bortskämd med en rad ikoniska sevärdheter, vilka inte kan liknas med några andra i världen. Från Suckarnas Bro över Rialto och Canal Grande till Markusplatsen och Dogepalatset. Och ja, och så är det något speciellt med alla gondoler...

Sedan 1999 har In-Italia skickat iväg tusentals resenärer till Venedig på semester, och nu kan du också boka din flygresa till en av de två flygplatserna runt Venedig, direkt på hemsidan i samband med att du bokar en av våra kända, handplockade hotell eller lägenheter, eventuell hyrbil på flygplatsen, och full frihet att själv bestämma reslängd och avresedatum.

Populära hotell och semesterlägenheter i Venedig

Karta över Venedig och upplevelser på resmålet

Använd kartan till att hitta ditt hotell i Venedig, samt för att enkelt se vilka sevärdheter som finns i staden, och på andra resmål i denna del av Italien.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Massor av flygförbindelser till Venedig

Utöver att vara en storstad i sig själv, och huvudstad i regionen Veneto, är Venedig också en turistmagnet av rang. Lägg därtill de berömda stränderna längs Adriatiska havet, så har du en destination som många flygbolag från hela Europa flyger till året om, men framförallt under sommarmånaderna. Från Sverige och Danmark kan du i skrivande stund flyga direkt till venedig med easyJet, SAS, Ryanair och Norwegian, men det finns många fler rutter om du är villig att ta ett stopp på vägen. Du kan resa till venedig från de flesta flygplatserna i Sverige och Danmark, men bäst förbindelser hittar du från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenham. 

Lättast ankomst sker via den stadsnära flygplatsen Marco Polo, vrifrån du kan ta båt eller buss direkt in till Venedig på under 20 minuter. Många lågprisbolag ankommer dock till den mindre flygplatsen Treviso Canova, som ligger inne i landet, ca. 40 minuter i bil från Venedig. Ankomemr du hit, rekommenderar vi att du hyr en bil, som kan parkeras i det stora parkeringshuset som ligger vid infarten till staden. Du kan boka bilen samtidigt som du bokar flyg och semesterbostad.

Mer information till din resa till Venedig

Venedig ligger på 117 små öar vid en stängd lagun i Adriatiska havet, mellan utmynningen av de två floderna Po och Piave i nordöstra Italien. Öarna är åtskilda av stadens berömda kanaler och förbundna via broar. Staden har drygt 260.000 invånare och är huvudstad i regionen Veneto. Delar av staden har blivit erkända som världsarv av UNESCO.

Staden är känd för sin charm och romantiska atmosfär, sin förtid som republik och mäktig maritim makt, sina stora arkitektoniska och konstnärliga traditioner, alla kanalerna, broarna och gondolerna, och alla de enastående torgen, kyrkorna, palatsen och monumenten.

Centralt i staden finns Markusplatsen, som är omgiven av vackra byggnadsverk åt alla håll, och har en fantastisk utsikt över Canale Grande. Hitta ett bra café, luta dig tillbaka i stolen, och njut av en kaffe medan du betraktar du vackra byggnaderna och alla de människor som passerar förbi. En av de byggnader du kan uppleva här, är den storslagna basilikan, Markuskyrkan, som ofta kallas "Guldkyrkan" på grund av dess överdådighet. En annan av torgets sevärdheter är Doge-palatset, som är en mäktig gotisk struktur från 1500-talet, där dogerna, som var Venedigs härskare i över 1000 år, bodde.

En annan sevärdhet som du inte bör missa i Venedig är Suckarnas bro, som förbinder Doge-palatset på Markusplatsen - där det en gång låg ett fängelse - med ett annat och nyare fängelse, som inte längre är i bruk. Det är ovisst, varifrån namnet på bron kommer ifrån, men en av legenderna säger, att de transporterade fångarna suckade melankoniskt och sorgfullt, medan de fördes över bron från Doge-palatset till det nya fängelset, där många år bakom galler - eller ännu värre, avrättning - väntade.

Om du har tur och är i Venedig den första helgen i juni, kan du få uppleva "Sjörepublikernas Regatta", som är en spektakulär regatta vilken tar plats i skift i de fyra sjörepubliker som deltar: Amalfi, Genova, Pisa och Venedig, och där upp till 400 stora Galleoner deltar.

>>> Få mer information om en semester i venedig här

Hur vill du bo? Hotell eller semesterlägenhet?

Reser du till Venedig, spelar det stor roll var du bor - och vi kan direkt säga, att det finns många hotell i staden där du betalar ett högt pris i förhållande till läge och kvalitet. Vi som arbetar på In-Italia, har besökt Venedig otaliga gånger, och på alla våra resor har vi funnit ett urval av hotell och semesterlägenheter, där du bor till "helt rätt pris". I sökmotorn här på sidan, hittar du både enklare hotell och hotell med 5 stjärnor på dörren - men du kan också välja att bo i en av de charmiga lägenheterna som ofta ligger på en mysig sidogata.

Beställ resor till Venedig online och få det lägsta priset

Konkurrensen för resor till Venedig är stor, och därför är det också online som du hittar de lägsta priserna på både flyg och boende. I sökmotorn jämför vi alltid priser från alla de flygbolag som flyger till Venedig, så du kan alltid vara säker på att få det billigaste priset på din resa. Kom också ihåg att In-Italia endast säljer flyg i samband med boende, det vil säga en paketresa, vilket också innebär att du då täcks av en resegaranti och paketreselagen. Har du behov av hjälp, eller önskar en skräddarsydd resa, är du naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss - även om det endast är för ett gott råd eller ett tips om val av hotell.

 
search map