Hotell i Venedig

Locanda la Corte

De vackra kanalerna nära hotellet Kanalen löper längs med Locanda La Corte Familjerum på två våningsplan Utsikten från bron vid hotellet
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Locanda la Corte är en av Venedigs små pärlor. Hotellet ligger i ett lugnt område i centrum av staden och nära det vackra platserna Giovanni e Paolo och Santa Maria Formosa.

Mysig innergård

En av stadens många kanaler går förbi precis vid ingången, vilket innebär att man kan komma direkt fram till porten med gondol eller vattentaxi. Hotellet är inrett i vad som tidigare var ett herrskapspalats och en jättefin innergård, som kan användas till frukostrestaurang under sommaren. Den kan även njutas av under resten av dygnets timmar - varför inte ett glas gott vin på eftermiddagen, medan man planerar nästa dags sevärdheter?

Läs mer om Locanda la Corte

Konst som dekoration

Från gatan kommer du direkt in i den trevliga lobbyn, där det finns reception, internetpoint, bar och ett litet vardagsrum med utsikt ut över kanalen. Från lobbyn går man direkt ut till innergården, vilket är hotellets största attraktion. Där finns en trevlig frukostrestaurang till de kyligare månaderna med mycket karakteristiska och imponerande takbjälkar, liksom väggarna som smyckats av modern konst, vilket är ett genomgående tema på hotellet. Observera att frukosten inte helt lever upp till standarden på resten av hotellet men man finner dock en kaffeautomat, bröd, yoghurt och lite marmelad och honung.

Nära till allt

Kommer du med offentlig båt från flygplatsen, är det närmaste stoppet Fondamenta Nove, vilket bara är ca. 5-10 minuter från hotellet. Det tar också bara ca. 10 minuter till Rialtobron och efter det bara en kort bit från Markusplatsen. Området är fullt med trevliga kaféer och restauranger, så det ligger väldigt centralt. Hotellet har möjlighet för att boka upp speciella turer med båt i lagunen eller vandringsturer med skandinavisktalande guide runt stadens mer okända område.

Rummen

Rummen ligger lite utspridda runt på hotellets olika våningar, som också rymmer privata lägenheter. Några av rummen ligger på första våningen och andra ligger på övriga etager. Det finns inte hiss men antalet trappor är begränsade. Från några rum har man mycket begränsad utsikt över kanalen, andra har utsikt över trädgården och några rum har direkt utsikt ut över kanalen.

Familjerum

Det finns flera olika rumstyper och man kan till och med beställa familjerum för 4/5 personer, som även kan användas av mindre grupper av vuxna. Familjerummen kan bestå av 2 sammanhängande rum eller man kan ha tur och få ett familjerum på två våningar, som har direkt ingång från trädgården. Det är högt till tak och rätt så ljust, detta trots att rummet inte har några fönster.

Rum i klassisk stil

Det finns totalt 20 rum och alla har en klassiskt fin inredning. Storleken varierar mycket, då det har varit nödvändigt att respektera de ursprungliga murarna. Alla rum har telefon, satellit-TV, värme, luftkonditionering, minibar och kassafack. Det finns badrum med dusch eller badkar och man kan låna hårfön i receptionen. Alla rum är non-smoking.

Här finns även möjlighet till lägenhet. Denna ligger i ett annex ca 200 meter från hotellet där du checkar in. Här har du möjlighet till självhushåll och lägenheten är bl.a utrustad med mikro, diskmaskin, luftkonditionering, kylskåp, spishäll, kaffekokare samt diverse husgeråd.

Läs om rummen på Locanda la Corte

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map