Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Paradoxernas stad

Venedig lockar fram en speciell känsla. Staden är makalöst praktfull men står också i förfall vilket gör den vackrare än någonsin. Ingen annan stad tar emot så många besökande i förhållande till invånarantalet, och få städer en så stark identitet och kultur som Venedig. De flesta turister övernattar inte, utan kommer bara över dagen - trots att staden rymmer tillräckligt med upplevelser att räcka ett helt liv. Låt dig fängslas, skynda inte och låt staden få den tid den förtjänar. Belöningen kommer vara stor men du kommer också bli beroende av staden till sist.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Stad byggd på pelare

Det är svårt att förstå, men Venedig är byggd på över 100 öar som genom århundrade sammankopplats med broar. Bara det faktum att husen är uppbyggda på träpelare i vattnet, är spännande nog för att vilja utforska staden ytterligare. Venedigs spännande historia genom århundradena har också framhävt staden med dess konstskatter och arkitektoniska pärlor, som du inte hittar någon annanstans i världen.

Läs mer om Venedig

Den lokala befolkningen

Venedig, eller Venezia som italienarna själv säger, är en helt enastående stad på många sätt. Från sin glansperiod under Medeltiden, när republiken Venedig var en av västvärldens stormakter, förföll den under 1600- och 1700-talen till att idag vara en av världens mest populära turistattraktioner. Här bor mindre än 50.000 människor, och antalet unga under 18 år har under lång tid varit under 1000. Det är lätt att förstå att Venedig inte attraherar barnfamiljer då det är Italiens dyraste stad att bo i. Då är det bättre att åka över bron in till fastlandet och bosätta sig i till exempel Mestre som bara ligger 10 minuter från centrum, men där hyran endast är en tredjedel av Venedigs hyrespriser. Så, förutom de äldre som har bra hyreskontrakt, är det bara välbärgade människor som bosätter sig i centrala Venedig.

Stadens prisnivå

Den mycket höga prisnivån gäller inte bara bostäderna utan även vardagliga förnödenheter. Allt måste säljas till staden och därför ligger priserna på matvaror ca. 10% högre än på fastlandet. Detta drabbar även de turister som kommer hit då både hotell, lägenheter och restauranger är dyrare än i t.ex. Rom eller Florens. Det finns dock undantag. Du kan till exempel åka till fastlandet från Venedig när du ska köpa fisk och skaldjur, för både urvalet och priserna är bättre på den fantastiska fiskmarknaden nära Rialtobron. Dessutom uppskattar venedigborna ett glas vin eller två, eller den lokala aperitivon Aperol Spritz som ofta kostar hälften av vad det gör i Rom eller Florens. Salute!

>> Se alla resor till Italien här

Tips till gastronomiska upplevelser

Självklart går det att äta billigt på restaurang, men du ska inte förvänta sig några stora gastronomiska upplevelser - för finns det nog ingen annan stad i Italien där risken att äta dåligt är så stor som i Venedig! Detta beror utan tvekan på att den största delen av alla de miljoner turister som kommer hit endast stannar en eller två dagar, för att sedan fortsätta vidare. Detta har medfört att det inte finns någon anledning för restaurangerna att laga god mat som får kunderna att komma tillbaka. De allra flesta letar ändå mest efter vackra omgivningar och ett lågt pris! Vill du äta bra i Venedig, ska du använda dig av tricket att vänta tills klockan slagit 20-21 och följa efter de människor som ser ut att vara från trakten. Där de går och äter, kan du vara förhållandevis säker på att få kvalitet för pengarna.

Om du ankommer i bil...

Om du anländer till Venedig i bil ska du ha klart för dig att du inte kan köra ända fram till sin bostad. Det närmaste du kommer, är till Piazzale Roma som ligger vid foten av den långa bro som förbinder Venedig med fastlandet. Vid Piazzale Roma finns ett par stora parkeringshus där du mot en hög kostnad kan parkera din bil säkert. Det samma gäller det stora parkeringshuset på den anlagda ön ”il Tronchetto”, som ligger precis bakom Piazzale Roma. Vill du inte betala så mycket för parkeringen kan du parkera på andra sidan bron (här är bilen dock inte övervakad) och ta bussen till centrum på ca 3-4 minuter. En sista möjlighet är att parkera i Mestre där du med lite tur kan hitta en gata där du kan parkera gratis, för att sedan ta buss eller tåg till centrum.

Semesterlägenheter och hotell i Venedig

Hos In-Italia hittar du Sveriges bästa utbud av handplockade och noga utvalda hotell och semesterlägenheter i Venedig. Använd sökmotorn här på sidan för att hitta det semesterboende som passar just dig.

Dölj texten
 
 
search map