Semesterbostäder & hotell i Treviso

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Trevligt stadsliv

Treviso är en medelstor stad (i svenska mått mätt) med cirka 50 000 invånare, och har ett trevligt stadsliv. Dessutom har staden en rad kanaler som löper genom centrum, vilket gör att många liknar staden med Padova - eller ett litet Venedig - vilket såklart bidrar till den mysiga stämningen.

Karta över Treviso

Klicka på kartan nedanför för mer information om hotell och andra semesterboende i staden samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Attraktioner

Treviso ligger 40 km norr om Venedig, och cirka 60 km nordöst om Padova. Staden främsta attraktioner, rent historiskt, kulturellt och arkitektoniskt utgörs av det stora torget Piazza dei Signori i centrum av den historiska delen av staden; domkyrkans torg Piazza del Duomo; katedralen San Nicolò i utkanten av stadskärnan; stadsporten Porta San Tommaso; broarna Ponte Dante och Ponte Frà Giocondo samt stadsporten Porta Santi Quarata som ligger i riktning mit Padova.

Dessutom huserar Treviso en handfull stora, historiska villor som omges av kanaler. Slutligen omges staden av stadsmurar, som har haft som uppgift att skydda staden genom historien.

Läs mer om Treviso

En ö mitt i staden

Särskild anmärkningsvärd är ön Isola della Pescheria - en liten frodig ö som ligger mitt i kanalen Cagnan Grande, och som skapades 1856 av det österrikiska väldet.

Syftet med ön var att ge staden ett centralt handelstorg för stadens fiskmarknad, som fram tills dess låg vid Piazza dei Signori. Ön skapar en unik miljö i staden med intressanta byggnadsverk från medeltiden.

Ett litet Venedig

Via Buranelli ligger hand i hand med stadens kanaler och därmed kallas området Buranelli. Vi pratar om det historiska centret, där vattnet lugnt flyter fram nedanför de vackra husen och den stämningsfulla, sporadiska grönskan.

Vädret

Vi befinner oss i norra Italien, så under vinterhalvåret ska man inte förvänta sig temperatuer över minus, medan man under sommaren når skandinaviska höjder med cirka 28 grader i juli och augusti.

Antikmarknad

Var fjärde söndag i månaden är den en antikmarknad vid Borgo Cavour och Via Canova, vilka leder förbi Piazza del Duomo i centrum av Treviso.

För barnen

Något som har legat högt upp på kommunens agenda är uppförandet av lekplatser, och därför finns det flera av dem i staden om leklusten skulle falla in - vilken den ju ofta gör hos barnen.

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Söker du efter det perfekta semesterboendet i Treviso? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, lägenheter och semesterhus i och omkring den trevliga staden. 

Ska du exempelvis på semester med en större grupp vänner eller hela stora familjen är en stor villa i Italien en intressant möjlighet. 

Ange endast datum och antal personer för att se en översikt över de tillgängliga semesterboende i din semesterperiod. I översikten kan du finna informationsrika beskrivelser för de enskilda ställena vi förmedlar, så du kan välja ett som passar just dina krav och behov.

Flyg, tåg, buss och cyklar

Det är ganska få kilometer till Trevisos flygplats - officiellt Aeroporto di Treviso Antonio Canova (flygplatskod TSF) - det är heller inte långt till flygplatsen vid Venedig som har direktförbindelse till Sverige.

Ciclabilità - alltså cykelvänlighet - är också något som legat på kommunens agenda, och därför har Treviso ett bike-sharing-system varifrån du kan hyra en cykel och således ta dig runt i staden. Det finns dessutom en tågstation i staden, vilken betjänas av den italienska järnvägen, medan stadens bussällskap heter ACTT vars tidtabeller hittar du här: www.actt.it (även länk på enkelska).

Många av våra resenärer väljer dock att boka en hybil som används under semestern i Italien. Men en bil till förfogande är det inte bara enkelt att ta runt till regionens sevärdheter, du är också mer fri till att göra spontana stopp.

Utflykter från Treviso

Trots de många attraktioner och sevärdheter i Treviso kan det varmt rekommenderas att sätta en dag av till att besöka Venedig, som ligger inom rimligt avstånd för en dagsutflykt.

I Italiens mest berömda kanalstad finns det nog att se och uppleva för att fylla en hel dag. Skönt nog bor du så nära att du har möjlighet att stanna kvar tills de flesta andra dagsturister åkt vidare. 

Treviso är också en fin utgångspunkt för äventyr inom vinets och gastronomins värld. Besök till exempel det närliggande Prosecco vindistrikt med de spännande konformade vinkullarna.

 

Dölj texten
 
 
search map