Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Tregnano är en italiensk kommun med knappt 5000 invånare, som ligger i Verona-provinsen i regionen Veneto i nordöstra Italien. Namnet på staden sägs härledas till det latinska namnet för gräns, terminiacus, då detta var en gräns i det romerska imperiet. Trots sin blygsamma storlek har Tregnano en hel del sevärdheter i form av kyrkor (t.ex. Chiesa di San Martino, Chiesa di Sant'Egidio), vackra villor (t.ex. Villa Pellegrini och Villa Cavaggioni) och en borg som uppförts under tidens gång.

Tregnano ligger mitt i vindistriktet Valpolicella, där man framställer de berömda vinerna Valpolicella DOC, Amarone della Valpolicella och Recioto DOC. Det är också ett område där man framställer olivolja av hög kvalitet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Il Palio di Sant'Egidio

Il Palio di Sant'Egidio är en festlighet som startade på 1980-talet, tog en paus under större delen av 90-talet för att sedan återupptas igen år 2004. Varje år samlas invånarna från Tregnanos fyra olika stadsdelar för att tävla i olika spel. Det är en rolig tillställning där lek blandas med allvar och man kämpar om att få ta hem den ärofyllda Palion som är dedikerad till Santo Patrono (stadens skyddspatron).

Läs mer om Tregnago

Dölj texten
 
 
search map