Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Mer information om din resa till Veneto

Veneto, som är Italiens åttonde största region, ligger i det nordöstra hörnet av landet, omgiven av regionerna Fruili Venezia Giulia i öst, Emilia-Romagna i söder, Lombardiet i väster samt Trentino-Alto Adige och Österrike i norr. Regionen har nästan 5 miljoner invånare, vilket gör den till en av de fem mest befolkningstäta regionerna i Italien.

Veneto är präglad av de tre stora bergskedjorna, de Karniska Alperna, Dolomiterna och de Venetianska alperna, som tillsammas utgör hela 29% av regionens area; samt Po-slätten, som utgör hela 57% av regionens yta. I bergområdena har du möjlighet att utöva många slags aktiviteter på din semester: vandring och trekking - och för de mer äventyrslystna: mountainbikecykling, ridning och fallskärmsflygning.

Men regionen bjuder också påideala möjligheter för en härlig badsemester vid Adriatiska havskusten, som lockar med långa och breda sandstränder, vilka framförallt har lockat barnfamiljer från Skandinavien genom årtionden. Förutom att bada vid kusten, finns det också möjlighet att bada i vackra omgivningar vid regionens alla olika sjöar, inte minst vid Italiens största sjö, Gardasjön, som dessutom bjuder på en lång rad charmiga småstäder och spännande öar.

Men Venetos största dragplåster, är dess vackra kulturstäder, såsom Verona, padova, Vicenza och inte minst regionshuvudstaden Venedig - Marco Polos och de hundra öarnas stad - som är en av de mest mystiska och magiska städerna i Italien, och dessutom finns på UNESCOs världsarvslista. 

>>> Få mer information om en semester i Veneto här

 
search map