Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Peschiera sul Garda ligger i den sydöstligaste delen av Gardasjön och består av en gammal och en nyare stadsdel. Den gamla stadsdelen är fortfarande delvis omgiven av den gamla stadsmuren som härstammar från 1500-talet. I de små ringlande gatorna finner man många butiker, restauranger och barer samt livsmedelsbutiker.

Trevligt promenadstråk

Väster om stadskärnan breder strandpromenaden ut sig i riktning mot Sirmione där man kan promenera omkring i skuggan av träden och njuta av utsikten över sjön, en gång i veckan är här också marknad.

Karta över Peschiera

Klicka på kartan här under för mer information om hotell och andra semesterboende i staden samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Söker du det perfekta semesterboendet vid Gardasjön och i Peschiera? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt stora urval av hotell, lantställe och övriga boende i och runt omkring den populära staden.

Ska du på semester med stora familjen eller till exempel en flock vänner är det upplagt att boka ett hus eller några lägenheter. Just att välja en villasemester vid Gardasjön fram för att bo på hotell eller i lägenhet kan vara en trevlig lösning. 

Ange endast datum och antal personer för att få en översikt över tillgängliga boende i din semesterperiod. Det blir nästan inte lättare att hitta och boka boende till din nästa semester i Italien.

Transport

Vill du resa med flyg till Italien är Verona närmaste flygplats. Det är dock heller inte långt till Bergamos flygplats, som många av våra gäster väljer att flyga till på grund av många lågprisflyg.

Staden har sin egen tågstation med förbindelse till bland annat Milano, Venedig och Verona. Det kör dessutom flera bussar hit. Trots de offentliga förbindelserna väljer många att ha en bil till förfogande under semestern. Men en bil är det betydligt enklare att komma runt till regionens många sevärdheter.

Läs mer om bilsemester vid Gardasjön

Vill du bila i egen bil från Sverige ska du räkna med en bilresa på drygt 1.700 km från södra Sverige. Delar man upp turen med en övernattning på vägen eller man är flera som turas om att köra är det en överkomlig resa, och fördelar med att ha sin egen bil med på semestern är många. Under högsommaren ska man dock förvänta en hel del trafik och köer på vägarna ned genom Europa.

Restauranger och shopping

Förutom restauranger, caféer och glassbarer finns här ett fint urval av mataffärer i Peschiera. Samtidigt ska man inte köra långt för att finna ännu fler trevliga matställen och inköpsmöjligheter i närområdet och städerna vid Gardasjön.

Om du tänkt laga mat hemma i din bokade semesterlägenhet kan vi rekommendera att man besöker en av många lokala marknader, där man kan köpa goda lokala råvaror av hög kvalitet. Det kan vara en stor upplevelse att göra sin inköp på en lokal marknad där man även får träffa lokalbefolkningen.

Läs mer om Peschiera sul Garda

Utflykter från Peschiera 

Från Peschiera kan man även ta en tur med buss runt sjön eller en båttur till en av de många små trevliga städer som ligger längs med hela sjön.

Peschiera kan inte betecknas som en av pärlorna vid sjön men byn är en central utgångspunkt för besök i Verona, Venedig eller Milano då man här som ett av de enda ställen vid Gardasjön har en tågstation med riktigt goda förbindelser. För barnen är staden en riktig höjdare då Italiens största nöjespark Gardaland samt en film- och vattenpark ligger precis utanför stadskärnan.

Du kan läsa mer om sevärdheter i området på den officiella hemsidan för Peschiera del Garda här

Dölj texten
 
 
search map