Padova, Veneto Cappella degli Scrovegni

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Enrico Scrovegni hyrde dåtidens store italienske målare och arkitekt Giotto till att stå för kyrkans inre utsmyckning. Kyrkan är i dag således berömd för sin imponerande samling av freskmålningar från Giottos hand som härstammar tillbaka från år 1303. Freskmålningarna skildrar berättelser från såväl Det nya Testamentet som Det gamla Testamentet med 40 olika scener från bl.a. Jesus och Jungfru Marias liv. Alla väggarna och taken är täckta med de vackra målningar som berättar om Jungru Marias liv och med födseln av Jesus och hans liv fram till uppståndelsen samt den storslagna Dommedagen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Genom tiden har man kämpat med bevaringen av freskmålningarna i kyrkan, och de har undergått flera renoveringar. Den senaste uppgiften var att finna den förorening som får målningarna att tvina bort. Efter flera års studier med hänsyn på att lösa detta problem utecklade forskarna år 2000 en speciell teknisk installation som kan beskydda dessa unika målningar. Kyrkan är öppen för besökande året runt från kl. 09.00 till kl. 19.00 och entrén kostar € 12 per person.

Cappella degli Scrovegni är kandidat till UNESCO´s lista över Världens kultur arv.

 
Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Veneto

Agriturismo Col delle Rane

Caerano di San Marco

Agriturismo Musella

San Martino Buon Albergo

search map