Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mer information om din resa till Malcesine

Malcesine, som ligger i regionen Veneto i norra Italien, är ett av Gardasjöns mest populära resmål - och en ideal utgångspunkt för en semester vid Italiens största och mest kända sjö. Staden är mest känd för dess pittoreska skönhet, dess charmiga kullerstensgator, det medeltida slottet Castello scaligero och linbanan som går upp till berget Monte Baldo.

De första invånarna i området runt Malcesine, i alla fall de som man har historisk kunskap om, var etruskterna, och de slog sig ner här i området runt år 500 f.Kr. Senare - runt 15 f.Kr. kom staden under romerskt herradöme, varefter den, efter Roms fall, styrdes av olika germanska folkslag - såsom ostrogoter, alemanner och longobarder.

Mellan det femte och sjätte århundradet byggde longobarderna ett slott på en den klippa, där Castello Scaligero står idag. Slottet ödelades av frankerna år 590, men återuppbyggdes senare och kom i händerna på biskopen av Verona, varpå det år 1277 bytte ägare ännu en gång - denna gång var det den berömda adliga della Scala familjen som tog över slottet - och det är denna familj som har gett slottet sitt nuvarande namn.

Under de kommande århundradena styrdes både staden och slottet av Visconti da Milano (fram till 1403) och Republiken Venedig (1405-1797), endast avbrytet av en kortare regeringsperiod (1506-1616) under den tysk-romerska kejsaren Maximilian. Mellan 1797-1798 bev området end el av det österrikiska imperiet, framtills staden 1866 blev den del av det italienska kungariket.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Sevärdheter i Malcesine

Bland stadens största sevärdheter, finns det stora slottet, Castello Scaligero som - som nämnt - har en lång historia i händerna på olika ägare och folkslag, men som idag är öppet för offentligheten som ett museum: Museo Castello Scaligero. Även om det inte är stort, tar det överraskande lång tid att utforska då det huserar hela tre små museum såväl som medeltida utställningar. I museet finns också ett rum dedikerat den tyska författaren Goethe, som besökte Malcesine år 1786 och misstänktes för spioneri då han ville teckna av slottet.

En annan stor sevärdhet i stan, är Palazzo dei Capitani från 400-talet. Palatset utgjorde huvudkvarter pför de venetiska härskarna i området, kallade Capitani del Lago. En målning av St. Marcus, målad på palatsets väg, är ännu en påminnelse om områdets dåvarande stora venetianska inflytande.

Aktivitetsmöjligheter
Utöver dessa sevärdheter finns det massor av möjligheter för en aktiv semester i Malcesine. Du kan t.ex. välja att hyra en mountainbike och be om att få den utlevererad på toppen av Monte Baldo, varpå du kan köra tillbaka tillMalcesine - eller, om du hellre vill ut på en mer krävande tur, kan du köra söderöver till Garda och därefter tillbaka till Malcesine.

Om du intresserar dig för vindsurfing, är Malcesine staden för dig: i den norra delen av Malcesine hittar du nämligen några av sjöns bästa förhållande för just vindsurfing. Om du däremot hellre vill vandra lugnt och stilla, kan du också välja att vandra upp till Monte Baldo och därifrånnjuta av den vidunderliga utsikten över området och sjön. Har du varken lust till cykling eller vandring upp längsberget, kan du också nöja dig med att ta en tur upp med den toppmoderna linbanan.

Som ett alternativ till en mer krävande bergsvandring, kan du ta en promenad längs sjön, på den väg som leder hela vägen till Val di Sogno (drömmarnas dal), var det väntar dig ännu en oförglömlig utsikt.

 
search map