Malcesine, Veneto Monte Baldo

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Rikt djurliv

Monte Baldo ligger mellan Gardasjön och Adige floden och denna strategiska belägenhet har medverkat till att berget har varit och är hem för många geologiska och förhistoriska intressanta fynd. Monte Baldo är ett naturreservat med en mängd olika blommor och växter – de mest eftertraktade av dessa är nog de vilda orkidéerna som man kan ha tur att råka på men som är strängt förbjudna att plocka. Här finns också ett rikt djurliv som örnar, ugglor, rådjur, bävrar och murmeldjuret som faktiskt har blivit symbolen för Monte Baldo.

Ost från Monte Baldo

Man kan ha tur och råka på dessa djur men utan tvivel är de djur man helt säkert får öga på, de betande korna med deras bjällror. Kornas mjölk används ofta till att producera den goda Monte Baldo osten som rent faktiskt blir producerad i små kojor, så kallade Malghe, som ligger utspredda på berget. Här ser man också betande grisar vars kött används för framställning av fantastiska korvar och skinkor.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Något för de aktiva

Monte Baldo är också väldigt attraktivt för sportsentusiasten. Det är exempelvis möjligt att ta sin cykel med upp i linbanan och uppe på berget finner man mer än 40 kilometers stigar i varierande terräng. Här finns också ett stort urval av panoramiska vandringsleder och klättringsmöjligheter från de lättaste och till den riktigt erfarna klättrare. För den mer äventyrslystna kan vi föreslå fallskärmshopp. Om vintern är Monte Baldo ett charmigt mindre familje skidområde.

Kom ihåg varma kläder

Kom ihåg att också om sommaren kan det vara kyligt i bergen, så även om det är ”shorts-väder" nere vid sjön, är det förnuftigt att klä sig lite varmare när man väljer att ta turen upp till bergstoppen.

 
search map