Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Goethe och Malcesine

Medeltidsborgen Palazzo dei Capitani och den stämningsfulla stadskärnan gör Malcesine till en av de mest charmiga städerna vid Gardasjön. Goethe satt en gång fängslad på borgen då han hade rott ut för att måla av borgen och blev misstänkt för att vara en österrikisk spion. Borgen kan idag besökas och det finns dessutom ett litet museum samt en fin utsikt över centrum och sjön från tornet.

Karta över Malcesine 

Genom att klicka på kartan över Malcesine här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Monte Baldo och mountainbikes

Bakom staden ligger berget Monte Baldo (1800 m) och om du får lust till lite frisk luft och en fantastisk utsikt, finns det en helt ny och modern linbana som går från centrum ända upp till toppen av berget. Väl uppe på berget kan du vandra eller bara njuta av den friska luften och vackra utsikten. För de mer tränade kan vi rekommedera att gå upp, men den är lång och hård, dock inte utmanande.

I Malcesine kan du hyra cyklar som levereras till toppen av Monte Baldo, därefter är det upp till dig själv om du vill köra norrut och ner mot Nago och tillbaka till Malcesine, eller söderöver ner till Garda och tillbaka till Malcesine. Båda turerna är trevliga och bjuder på fin utsikt. Du kan även köra upp på Via Panoramica som är en vacker väg med fina utsiktspunkter.

Surfarnas paradis

Från den norra delen av Malcesine är det otroligt goda förhållande för windsurfing eftersom vindförhållandena ofta är väldigt starka. Detta norra hörn av sjön är det klart bästa för surfing. Från hamnen kan du släntra vidare för en lång promenad längs med sjön som går ända ut till Val di Sogno (Drömmarnas dal) som är ett otroligt skönt område söder om byn.

Det finns i det hela taget massor av möjligheter till att spendera en aktiv semester vid Gardasjön, oavsett om du föredrar land eller hav.

Läs mer om Malcesine

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Malcesine? Urvalet av hotell är stort i staden, och i sökmaskinen här på sidan hittar du vårt utbud av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga staden.

Kanske drömmer du om en semester på ett trevligt Bed & Breakfast vid Gardasjön? Eller kanske ska du iväg med hela tjocka släkten, eller en stor grupp vänner? Då ska du överväga att hyra en stor villa till minst 20 personer

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda period. Det blir inte enklare än så, att hitta den perfekta bostaden till din kommande semester i Italien. 

Transport

Vill du flyga till Italien, är Verona flygplats den som ligger närmast Malcesine. Inom rimligt avstånd ligger dock också Bergamo flygplats och Milano Linate flygplats. 

Läs mer om flygförbindelser till Italien här

Det finns bra bussförbindelser till och från staden, men det är ändå att rekommendera att ha en hyrbil under semestern, om du vill ha möjligheten att i eget tempo utforska mer än bara närområdet. Med en bil är det dessutom lättare att vara mer spontan, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller.

Läs mer om att hyra bil i Italien här

Vill du köra hela vägen från Sverige, har du en sträcka på cirka 1700 km att se fram emot (från mellersta Sverige). Delar du upp denna med en övernattning emellan, eller om ni är två som kör, så är sträckan överkomlig. Observera dock att det ofta är mycket trafik genom Europa på sommaren.

Restauranger och shopping

Du ska spendera en väldigt lång semester i Malcesine för att nya restauraneupplevelser ska ta sut. Här finns en tät koncentration av restauranger, pizzerior och caféer.

Till de dagliga inköpen finns det ett par supermercati i staden, där du kan hitta det mesta. Får du chansen tycker vi också att du ska besöka en lokal marknad där du utöver goda råvaror, också får ta del av en charmig sida av det italienska vardagslivet.

Lokala länkar

På stadens officiella hemsida hittar du en mängd information - klicka här.

Dölj texten
 
 
search map