Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

När man nämner Venedigs Lido tror de flesta att man menar Lido di Jesolo, men det är två helt olika destinationer. Lido di Venezia påminner om Venedig med små kanaler och gamla fina villor. Skillnaden är bara den att villorna på ön är omgivna av gröna trädgårdar, liksom det bara bara är ett fåtal meter till den långa stranden och havet.

Lido di Venezia har länge varit venezianernas favorit-sommarställe, och är det fortfarande. Luften på Lido-ön är väsentligt mycket bättre än inne i centrum, då det nästan alltid blåser en stilla bris här, samtidigt som det här finns gott om plats och mycket få turister. Detta gör Lido di Venezia till en perfekt utgångspunkt för en oförglömmlig semester i Venedig, inte minst under sommarmånaderna.

Karta över Lido di Venezia

Klicka på kartan här nedan för mer information om hotell och andra semesterboende i området samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Storstadssemester, golfsemester, badsemester

I många år låg venedigs berömda casino på ön, men det är nu flyttat till Canale Grande i centrum. I stället använder man nu byggnaderna under den världsberömda filmfestivalen, som hålls här varje år i september. Under just denna period är de flesta hotellen redan fullbokade för år framöver - så då ska man inte förvänta sig att det finns plats ledigt.

Lido di Venezia har också en av Italiens bättre golfbanor, vilket gör det möjligt att kombinera storstadssemestern med golf- och badsemester.

Från hamnen har man bästa möjliga utsikt mot Venedigs centrum och Markuskyrkan, och en båttur över lagunen i morgondis eller under solnedgång är helt oförglömlig. Restaurangerna på Lido di Venezia är också dem i en klass för sig, i alla fall om man jämför med utbudet i centrum. Detta gäller både kvaliteten, men också priserna som är ungeför hälften så höga här.

Läs mer om Lido di Venezia

Hotell, lägenhet eller semesterhus?

Letar du efter det perfekta semsterboendet i Lido di Venezia? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell och semesterboende i och runt den pittoreska lidon.

Ange endast datum och antal personer för att se en översikt över de tillgängliga boende i din semesterperiod. Det blir nästan inte enklare att hitta det perfekta boende till din nästa semester i Italien.

Transport

Vill du flyga till Italien är Venedigs flygplats den närmast till Lido di Venezia. Flygplatsen har flera direktförbindelser till Sverige och Skandinavien. Det finns även flera andra flygplatser i området som kan vara aktuella beroende på varifrån du flyger ifrån.

Se översikt över flygförbindelser till Italien

En annan fördel med Lido di Venezia är att man kan ta med sig sin bil hit. det går bilfärjor från parkeringsön Tronchetto, och ön är också förbunden med flygplatsen, centrum och de två parkeringsöarna Piazzale Roma och Tronchetto med vattenspårvagn flera gånger i timmen. Den snabbaste förbindelsen Lido di Venezia och Markusplatsen tar endast 10 minuter, medan den vanliga vaporetton tar ca. 20 minuter. Då det även seglar vaporettos nattetid, är man aldrig avskuren från omvärlden, om man väljer att tillbringa sin semester på Lido di Venezia.

En bil ger helt andra möjligheter för att ta på upplevelsrika utflykter till de många kulturstäder i regionen. Flyger du hit kan det därför rekommenderas att hyra bil från flygplatsen.

Läs mer om biluthyrning i Italien
 

Dölj texten
 
 
search map