Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Badsemester för alla generationer

Lido di Jesolo är känt och älskat av många, så även bland oss skandinaver - inte minst för det stora utbud av aktiviteter som framför allt barnfamiljer letar efter. Och det är inte bara barnen som trivs här, utan även par och ungdomar. Den livliga orten är mycket välskött och erbjuder allt från prisvärda affärer och restauranger till lite mer exklusiva.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Öst och väst, Lido di Jesolo är bäst

Staden sträcker sig över hela 17 kilometer längs Adriaterkusten i den nordliga delen av Italien, inte så långt i från mytomspunna Venedig. Man kan säga att staden mer eller mindre är uppdelad i två delar; den östra och den västra. I båda stadsdelarna finns det flera aktiviteter, prisvärda butiker och trevliga restauranger. Den östra delen är något lugnare och här är stranden också lite bredare. Den västra delen har å andra sidan ett större utbud och det är här de flesta hotell ligger.

Läs mer om Lido di Jesolo

Du tar dig smidigt från den ena delen till den andra och skulle benen bli för trötta kan du alltid ta lokalbussarna som kör hela dagen. Den långa huvudgatan är uppdelad av olika torg och kvällstid och när gatan stängs ner från trafik, mellan kl 20.00-06.00, förvandlas den snabbt till en bred gågata med liv och rörelse, som faktiskt blir en av Europas längsta gågator.

Cykelförhållandena är mycket goda och på flera ställen kan du hyra cykelvagnar med plats för upp till 6 personer – en upplevelse som hela familjen, speciellt barnen uppskattar. Bland annat kör ett litet minitåg runt i staden.

Sommarliv och glada dagar

Utanför staden, i den västra delen, ligger ett stort vattenland med massor av aktiviteter för både barn och vuxna. och det är även i detta område du har stadens discotek. Dessutom finns det i Lido di Jesolo en gocartbana, ett roligt tivoli, en golfbana och många andra roliga och uppskattade aktiviteter. Trots att flera av dessa ligger i utkanten av staden har du ändå ett behagligt avstånd hit.

Spännande utflykter från Lido di Jesolo

Lido di Jesolo är en av de italienska badorter som ligger närmast Sverige: 1516 km från Malmö och 1742 km från Göteborg. Härifrån kan du göra många trevliga utflyktsmål: Venedig ligger bara 45 km bort och du tar dig smidigt dit med buss eller bil till Punta Sabbione eller Treporti och sedan den sista biten med båt. Det är utan tvekan det charmigaste sättet att komma till Venedig och samtidigt slipper du dyra parkeringsavgifter i de stora parkeringshusen utanför staden.

Du har många fler sevärdheter i din närhet som t ex den vackra staden Treviso, Padova, Verona, Gardasjön, med Valpolicella och Prosecco vindistrikt. Är du intresserad av shopping kan du ta en runda till Noventa di Piave, en outlet med kända märken.

Hos In-Italia hjälper vi dig gärna med att boka det rätta hotellet, lägenheten eller semesterhuset, eller kanske en semesterlägenhet i Lido di Jesolo. Våra erfarna medarbetare har besökt alla våra utvalda semesterbostäder vilket säkrar dig tillgången till den höga kvalitet som In-Italia är känt för.

För övriga badorter vid Adriatiska havet:
>>> Se också hotell, semesterlägenheter, och semesterhus i Bibione
>>> Se också hotell, semesterlägenheter, och semesterhus i Caorle

Dölj texten
 
 
search map