Vingårdssemester på en Agriturismo vid Gardasjön

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

En semester vid Gardasjön behöver inte bestå av att du spenderar all din tid med att lata dig i en liggstol vid sjöbredden, eller med att njuta av den vackra utsikten från din terrass. Detta kan du naturigtvis göra - men Gardasjön bjuder på så mycket mer. Bergsvandring, klättring, cykling, mountainbiking, vandring, segling, surfing: sjön och området är som skapt för den aktiva semestergästen. En del av den cykelrutt, som tar dig runt sjön, är bilfri, så det är bara att hoppa upp på sadlen och ta del av den behagliga cykeltur som tar dig genom den ena vackra panoramautsikten efter den andra. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Om du är intresserad av historia och kultur, har du inte heller rest förgäves till Gardasjön. Alla de små städerna som kantar sjön, är i många tillfälle intressanta och rymmer sevärdiga, historiska byggnader eller ruiner från förhistorisk tid. Flera av städerna är också kända för deras vackra parker och trädgårdar, där väldoftande, färgrika blommor och friska citronträd gör en promenad till en upplevelse för alla sinnen. Det är inte utan anledning, som Gardasjön har varit semestermål sedan Romartiden - redan då uppskattade man den särskilda, frodiga skönhet och frid som kännetecknar detta hörn av Italien. 

Maten och vinet vid Gardasjön och i det närliggande området gör din semester komplett. Du kan på många av restaurangerna smaka på ett stort urval av läckra rätter, och gastronomin är en blandning av traditionell, italiensk mattradition och impulser från framförallt Österrike. Några av de viner som produceras i området, är världskända, till exempel Valpolicella och Bardolino. Det innebär också att en agriturismo-semester i området är en perfekt möjlighet för vinälskare, då flera agriturismi har egen vinproduktion. 

Agriturismo är en semester på dina premisser

En semester på en agriturismo vid Gardasjön, är i motsats till många andra platser i Italien, inte särskilt utbrett. På det viset är de gäster som väljer att bo på en agriturismo i området, lite att betrakta som first movers. För det är ingen tvekan om, att området runt sjön, som är vackert, fridfyllt och grön, rymmer många möjligheter till att fler platser börjar att erbjuda en bondgårdssemester.

När du väljer en agriturismo-semester, har du självklart valt att bo på en plats som är tillbakadragen från de platser där de stora hotellen och många turisterna befinner sig. På det sättet kan du ostört njuta av de lantliga omgivningarna, och finna ro i själen. Samtidigt ligger de flesta agriturismi i ett behagligt kör- eller gåavstånd till viktigt sevärdheter och intressanta städer. Många tänker, att Gardasjön är en plats där turisterna flockas - och det är sant då det kommer till vissa platser runt sjön eftersom här är så himla vackert och härligt - men om du inte vill vara del av de stora turistgrupperna så har vi lösningen: beställ ett rum eller en lägenhet på en agriturismo i närheten av Gardasjön, och få en lugn semester i intima och autentiska omgivningar, samtidigt som du lätt kan nyttja de möjligheter och upplevelser Gardasjön erbjuder.

>>> Läs mer om Agriturismo i norra Italien här

Tre bra agriturismi vid Gardasjön

Här nedan hittar du tre exempel på bra agriturismi i närheten av Gardasjön. Det är inte möjligt att bo på en agriturismo vid sjöbredden, men om du har behov av att svalka av dig i vatten behöver du inte bekymra dig: två av ställena har pool.

Agriturismo Moscatello
Äkta lantställe i vackert landskap. Pool.

Agriturismo le Preseglie
Aktiv vingårdssemester med fantastisk utsikt, mitt i vinodlingarna. Pool. 

Azienda Agricola Masserino
Vacker, gammal byggnad bland vinmarker och olivlundar. Gott om plats till barn.

 
search map