Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer vid Gardasjön

Alla städer vid Gardasjön

Allt detta väntar dig

Det finns både gamla mysiga byar/städer och moderna center med alla faciliteter. Gardasjön representerar en stor allsidighet som resmål där man både kan finna lugn och ro som nattliv och inte att glömma den upplevelse man får genom att besöka den kända nöjesparken Gardaland som är Italiens största. Det finns ett stort urval av utflykter som kan innebära en en tur till Dolomiterna eller en tur till någon av de mindre sjöarna som t.ex. Tenno, Ledro och Iseo. De stora sevärdheterna finner man i Verona och Venedig men glöm inte bort den sköna turen längs med floden Mincio som rinner ner mot Mantova där man bl.a. kan besöka den vackra blomsterparken "Parco Sigurta" på vägen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Gardasjön ÄR en sann pärla

Tyvärr uppfattas ofta Gardasjön, i alla fall av oss skandinaver, som ett semesterställe äldre turister gärna väljer vilket är oerhört synd då sjön erbjuder härliga upplevelser för människor i alla åldrar. Sjön är idag ett av de populäraste ställena för ungdomar när det gäller extrema sporter som hanggliding, paragliding, windsurfing och mountainbike. Om du reser till Gardasjön på din semester säkrar du dig därmed en rolig, spännande och utmanande tur - om du har lust givetvis. Du kan såklart också endast njuta av närheten till sjön, den sagolika naturen, den goda maten och de många läckra faciliteterna du hittar i området.

Läs mer om Gardasjön

Lite fakta om sjön

Mot norr och väst reser sig de mäktiga bergen lodrätt upp från sjön, och du får en härlig upplevelse i bil eller buss mellan Gardone och Riva del Garda, som går igenom mysiga byar och tunnlar i berget. Sjön är endast 4 - 5 km bred i den norra delen där den dock är hela 370 m djup. Längre söderut är sjön 12 km bred på den bredaste delen, men i gengäld inte alls lika djup som uppe i norr. Gardasjön är 50 km lång och det är endast under de klaraste dagarna som du kan se sjön i sin fulla längd.

De stora sjöarna i egen bil

Många väljer att åka på bilsemester till Gardasjön. Du kan följa E45 hela vägen från norra Tyskland till Gardasjön - en tur på cirka 1300 km som med fördel körs i två etapper. En kör-själv-semester till Gardasjön är särskilt attraktiv för barnfamiljer som själv kan styra tempot, och dessutom spara pengar på flygbiljetter och bilhyra.

Vägarna omkring sjön kan vara mer eller mindre ringliga och går genom tunnlar på båda sidor om den norra delen samt en del gallerier som byggts i skydd mot nedfallande sten från berget som tidigare ofta kunde blockera vägen. Detta gör att körturen tar något längre tid men är samtidigt mycket spännande. På söndagar är sjön ett attraktivt utflyktsmål för invånare från de stora städerna som Milano, Brescia, Verona, Trento och Bolzano vilket kan betyda långa bilköer.

>>> Läs mer om  kör-själv till Gardasjön här

Flygresor till Gardasjöngår generellt till en av de tre internationella flygplatserna i Milano, Venedig eller Verona. Sistnämnda kräver oftast en mellanlandning under vägen, men ligger i gengäld endast 20 minuters bilfärd från Gardasjön.

Paradis för vattensporter och aktiv semester

På grund av de mycket speciella vindförhållandena är den nordliga delen en perfekt plats för windsurfing och byn Torbole sul Garda om sommaren är lika livlig och full av människor i alla åldrar som de kändaste skidorterna är om vintern. Nere i staden Malcesine, några kilometer söder om Torbole sul Garda kan man hyra en cykel som transporteras upp till toppen av Monte Baldo där man kan hämta den efter en tur med den trevliga svävbanan. Därifrån kan man antingen åka norrut till Nago och Torbole sul Garda och tillbaka genom tunnlarna eller söderut ner för berget till Garda och tillbaka upp längs kusten.

Det milda klimatet, rika växtligheten, många spår från antiken och den gästfria befolkningen gör Gardasjön till ett internationellt resmål. Cykeluthyrning I orten Costermano del Garda finns det cykeluthyrning som man kan få levererat till sig runt omkring Gardasjön. Priserna varierar mellan ca. 35-40 euro per cykel inkl. leverans. För mer info se: www.bikestorefun.com

Semesterhus vid Gardasjön

Hos In-Italia har vi haft Gardasjön i programmet sedan 1999 och vi har valt ut en lång rad semesterhus, lägenheter och hotell i olika storlekar, men alltid med en kvalitet och standard vi kan stå för. Våra semesterbostäder är alla noga utvalda för att passa den skandinaviska marknaden. Semesterboende vid Gardasjön håller normalt en bra nivå rent standardmässigt och erbjuder ofta fina faciliteter och ligger bra för utflykter och med god närhet till närmaste centrum. Våra medarbetare besöker kontinuerligt våra ställe och säkerställer att allt är på sin plats. Fråga oss gärna för extra rådgivning!

Höstsemester

Gardasjön är den perfekta destinationen, om du önskar att spendera semestern söder om Alperna. På en höstsemester vid Gardasjön kan du normalt sätt förvänta dig mer ljumna temperaturer än hemma, och på det sättet förlänga sommaren betydligt. Vid Gardasjön är klimatet milt och bjuder in till en stämningsfull höstsemester i vackra naturomgivningar. Om semestern till Gardasjön kan du se fram emot en storslående natur, trevliga städer, seglingsturer på sjön och avslappning i fantastiska ramar. Här finns rika möjligheter för vandringsturer eller cykelturer i bergen och promenader längs sjöbredden eller i de mysiga historiska centrumen. Temperaturerna på hösten är normalt så pass behaglig att du kan njuta av en aktiv semester i de vackra landskapen runt sjön.

Garda Jazz Festival

Är du ett fan av jazz, får du inte missa denna musikfestival vid Gardasjön. Varje år, från juni till juli tar Garda Jazz Festival plats i de fyra städerna Riva del Garda, Torbole, Nago och Arco, som alla ligger i sjöns norra ände. Festivalen sträcker sig över två-tre veckor och sångare och orkestrar uppträder med konserter på städernas torg, barer och slott. Ursprungligen startade festivalen i staden Torbole och det var en av de första i sitt slag i Italien. Därefter arbetade man på att samla festivalen i de 4 städerna och 2000 var första gången jazzfestivalen tog plats här. Festivalens program publiceras på gardajazz.com.

Färger på Gardasjön

Ett riktigt härligt, bra och roligt sätt att uppleva Gardasjön och dess trevliga städer på, är genom att åka runt på de små färger som seglar kors och tvärs över sjön. Mer än 20 små olika båttyper seglar runt på sjön och de flesta är utstyrda med bar, restaurang och soldäck, så du kan utan problem spendera halva eller hela dagen på vattnet. Det är möjligt att se båttrafik på sjön även under vintern. Många av båtarna tillåter också bilar, så att du inte behöver köra hela den långa, men vackra, vägen längs sjöbredden för att exempelvis ta dig från öst till väst.

Ute på sjön har du en vacker bild av sjöbredden, de bakomliggande bergen och de många småstäderna, borgarna och historiska platser som områder bjuder på. Härifrån har du till exempel en god möjlighet för att betrakta ”Il castello di Sirmione”, Salò-bugten, de runda citronträden som växer längs sjöbredden från Gargano til Limone sul Garda och många andra vackra och intressanta sevärdheter.

Några av rutterna som seglas är:

- Peschiera sul Garda till Garda stad
- Salò till Gargano
- Riva del Garda till Malcesine
- Desenzano till Manerba

Det är en rekommendation att du skaffar dig en tidtabell för de olika turerna så att du lättare kan planlägga din båttur och inte blir strandad på en sida. På diverse helgdagar året runt är det möjligt att segla på sjön på kvällarna och nattimmarna, och titta in på alla de lysande städerna. Båtarna hyrs ut också till privata feter och andra arrangemang.

Dölj texten
 
 

Populärt i Veneto

search map