Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Allt detta väntar dig vid Gardasjön

En semester vid Gardasjön bjuder, förutom de gamla mysiga städerna, också på mer moderna stadsdelar med alla tänkbara faciliteter. Gardasjön representerar en stor allsidighet som resmål där du både kan finna lugn och ro, som ett moderat nattliv, och inte att förglömma upplevelsen du får genom att besöka den kända nöjesparken Gardaland - Italiens största. Det finns ett stort urval av utflykter du kan göra med bas vid Gardasjön, till exempel en tur till Dolomiterna eller en tur till någon av de mindre sjöarna som t.ex. Tenno, Ledro och Iseo. De stora sevärdheterna hittar du i Verona och Venedig, men glöm inte bort den vackra turen längs floden Mincio som rinner ner mot Mantova där du bl.a. kan besöka den vackra blomsterparken "Parco Sigurta" och det okända vinområdet Colline Moreniche på vägen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Gardasjön ÄR en sann pärla

Tyvärr uppfattas ofta Gardasjön, i alla fall av oss skandinaver, som ett semesterställe som äldre turister gärna väljer, något som är väldig synd då sjön erbjuder härliga upplevelser för människor i alla åldrar. Sjön är idag ett av de populäraste ställena för ungdomar när det gäller extremsporter som hanggliding, paragliding, windsurfing och mountainbike. Reser du till Italien med destinationen Gardasjön på din semester, säkrar du dig därmed en rolig, spännande och utmanande tur - om du har lust givetvis. Du kan också endast njuta av närheten till sjön, den sagolika naturen, den goda maten och de många läckra faciliteterna du hittar i området.

Läs mer om Gardasjön

Lite fakta om sjön

Mot norr och väst reser sig de mäktiga bergen lodrätt upp från sjön, och du får en härlig upplevelse i bil eller buss mellan Gardone och Riva del Garda, som går igenom mysiga byar och tunnlar i berget. Sjön är endast 4 - 5 km bred i den norra delen där den dock är hela 370 m djup. Längre söderut är sjön 12 km bred på den bredaste delen, men i gengäld inte alls lika djup som uppe i norr. Gardasjön är 50 km lång och det är endast på de klaraste dagarna som du kan se sjön i sin fulla längd.

De stora sjöarna i egen bil

Många väljer att åka på bilsemester till Gardasjön. Du kan följa E45 hela vägen från norra Tyskland till Gardasjön - en tur på cirka 1300 km som med fördel körs i två etapper. Alperna passerar du genom Brennerpasset i Österrike, och snart därpå öppnar Gardasjöns blå vågor upp sig för dig. En kör-själv-semester till Gardasjön är särskilt attraktiv för barnfamiljer som själv kan styra tempot, och dessutom spara pengar på flygbiljetter och bilhyra.

Vägarna runt sjön kan vara mer eller mindre svängiga, och går genom tunnlar och gallerior (halvöppna tunnlar) på båda sidor om den norra delen, byggda som skydd mot nedfallande stenar från berget vilka tidigare ofta blockerade vägen. Detta gör körturen spännande, men också långsam, så var beredd på att en tur runt Gardasjön kan ta sin tid. På söndagar är sjön ett attraktivt utflyktsmål för invånare från de stora städerna som Milano, Brescia, Verona, Trento och Bolzano vilket kan betyda långa bilköer.

>>> Läs mer om  kör-själv till Gardasjön här

Flygresor till Gardasjön går generellt till en av de tre internationella flygplatserna i Milano, Venedig, Bergamo eller Verona. Sistnämnda kräver oftast en mellanlandning på vägen, men ligger i gengäld endast 20 minuters bilfärd från Gardasjön, så du kommer snabbt fram till ditt hotell.

Ett paradis för en aktiv semester

På grund av de mycket speciella vindförhållandena är den nordliga delen en perfekt plats för windsurfing och staden Torbole sul Garda är på sommaren är lika livlig och full av människor, som de kändaste skidorterna är om vintern. Nere i staden Malcesine, några kilometer söder om Torbole sul Garda kan du hyra en cykel som transporteras upp till toppen av Monte Baldo där du kan hämta den efter en tur med den smarta linbanan. Därifrån kan du antingen åka norrut till Nago och Torbole sul Garda och tillbaka genom tunnlarna eller söderut ner för berget till Garda och tillbaka upp längs kusten.

Det milda klimatet, den rika växtligheten, all spåren från antiken och den gästfria befolkningen gör Gardasjön till ett internationellt erkänt resmål - och inte utan grund.

Cykeluthyrning
I orten Costermano del Garda finns cykeluthyrning som levererar cykeln till dig var du än bor runt Gardasjön. Priserna varierar mellan ca. 35-40 euro per cykel inkl. leverans. För mer info se: www.bikestorefun.com

Semesterhus vid Gardasjön

Hos In-Italia har vi haft Gardasjön på programmet sedan 1999, och vi har valt ut en lång rad semesterhus, lägenheter och hotell i olika storlekar, men alltid med en kvalitet och standard som passar våra skandinaviska gäster. Semesterhusen vid Gardasjön håller normalt en hög nivå rent kvalitetsmässigt, och erbjuder ofta fina faciliteter. Boendena ligger bra för utflykter och med god närhet till närmaste centrum. Våra medarbetare besöker kontinuerligt våra semesterhus och hotell och säkerställer att allt är på sin plats.

Höstsemester

Gardasjön är den perfekta destinationen, om du önskar att spendera semestern söder om Alperna. På en höstsemester vid Gardasjön kan du normalt sätt förvänta dig mer ljumna temperaturer än hemma, och på det sättet förlänga sommaren betydligt. Vid Gardasjön är klimatet milt och bjuder in till en stämningsfull höstsemester i vacker natur. Om höstsemestern går till Gardasjön kan du se fram emot en storslagen natur, trevliga städer, seglingsturer på sjön och avslappning i fantastiska ramar. Här finns rika möjligheter för vandringsturer eller cykelturer i bergen och promenader längs sjöbredden eller i de mysiga historiska centrumen. Temperaturerna på hösten är normalt så pass behaglig att du kan njuta av en aktiv semester i de vackra landskapen runt sjön.

Garda Jazz Festival

Är du ett fan av jazz, får du inte missa denna musikfestival vid Gardasjön. Varje år, från juni till juli tar Garda Jazz Festival plats i de fyra städerna Riva del Garda, Torbole, Nago och Arco, som alla ligger i sjöns norra ände. Festivalen sträcker sig över två-tre veckor och sångare och orkestrar uppträder med konserter på städernas torg, barer och slott. Ursprungligen startade festivalen i staden Torbole och det var en av de första i sitt slag i Italien. Därefter arbetade man på att samla festivalen i de 4 städerna och 2000 var första gången jazzfestivalen tog plats här. Festivalens program publiceras på gardajazz.com.

Färger på Gardasjön

Ett riktigt härligt, bra och roligt sätt att uppleva Gardasjön och dess trevliga städer på, är genom att åka runt på de små färgorna som seglar kors och tvärs över sjön. Mer än 20 små olika båttyper seglar runt på sjön och de flesta är utstyrda med bar, restaurang och soldäck, så du kan utan problem spendera halva eller hela dagen på vattnet. Det är möjligt att se båttrafik på sjön även under vintern. Många av båtarna tillåter också bilar, så att du inte behöver köra hela den långa, men vackra, vägen längs sjöbredden för att exempelvis ta dig från öst till väst.

Ute på sjön har du en vacker bild av sjöbredden, de bakomliggande bergen och alla småstäder, borgar och historiska platser som områder bjuder på. Härifrån har du till exempel god möjlighet för att betrakta ”Il castello di Sirmione”, Salò-bugten, de runda citronträden som växer längs sjöbredden från Gargano til Limone sul Garda och många andra vackra och intressanta sevärdheter.

Några av rutterna som seglas är:

- Peschiera sul Garda till Garda stad
- Salò till Gargano
- Riva del Garda till Malcesine
- Desenzano till Manerba

Det är en rekommendation att du skaffar dig en tidtabell för de olika turerna så att du lättare kan planlägga din båttur och inte blir strandad på en sida. På diverse helgdagar året runt är det möjligt att segla på sjön på kvällarna och nattimmarna, och titta in på alla de lysande städerna. Båtarna hyrs ut också till privata feter och andra arrangemang.

Boka hotell vid Gardasjön

Hos In-Italia hittar du fler än 100 hotell runt om hela Gardasjön, från Tenno i norr till Peschiera i söder. Använd vår sökmotor för att hitta det hotell som passar precis dig och din familj. Använd filtret på väster sida, om du t.ex. vill hitta ett hotell eller ett semesterhus med pool vid Gardasjön: kryssa bara i fältet "Pool".

In-Italias billiga hotell vid Gardasjön är noga utvalda, och det är platser där du får mycket för pengarna, och du vi kan garantera kvaliteten. På toppen av sidan kan du gå direkt till de mest populära städerna och destinationerna runt om sjön, och därifrån kan du söka dig vidare ner och hitta ett semesterhus, hotelle eller kanske en villa, som passar dig.

10 frågor om Gardasjön

Var ligger Gardasjön?
Italiens största och mest populära sjö ligger vid foten av Alperna - den del som heter Dolomitera och inte mindre än tre regioner delar på "ägarskapet" av sjön - Lombardiet, Veneto och Trentino Alto-Adige (Sydtyrol). Den södra delen av sjön sträcker sig ut mot Po-slätten, det platta området mellan Alperna och Apenninerna.

Hur djup ar Gardasjön?
De stora bergssjöarna är riktigt djupa. På sitt djupaste ställe, är Gardasjön hela 346 meter djup, och medeldjupet är 136 meter.

Vad ska man bo vid Gardasjön?
Möjligheterna är rikliga runt denna enorma sjö, men våra favoriter är städerna Limone sul Garda, Bardolino, Garda stad, Malcesine och Riva del Garda.

Hur långt är det runt Gardasjön?
Kustlängden runt Gardasjön är hela 158 kilometer. I bil är det cirka 144 kilometr runt. Det är en otroligt vacker, men också ansträngande tur genom trevliga städer och långsam trafik. Avsätt minst 3 timmar till turen, och mycket mer under högsäsongen.

Hur lång är Gardasjön?
På dess längsta sträcka, är Gardasjön 51 kilometer lång.

Vad ska man se vid Gardasjön?
För familjen finns många spännande platser att upptäcka, bland annat det stora nöjeslandet Gardaland, och badlandet Canevaworld. Det finns också stora naturupplevelser runt Monte Baldo, och du kan också åka iväg på utflykt upp i bergen eller till kulturstäderna Verona och Venedig - eller för att shoppa i Milano.

Hur stor är Gardasjön?
51 kilometer lång och upp till 17 kilometer bred. Ytan är på hela 370 m2, och Gardasjön innehåller hela 50 kubikmeter vatten. Det tar cirka 27 år för en liter vatten att ta sig genom sjön till utloppet vid Peschieria del Garda.

Hur är vädret vid Gardasjön?
Redan från maj är vädret vid Gardasjön så milt, att dagstemperaturerna stiger över 20 grader. I juli och augusti ser man dagliga temperaturer upp över 30 grader, men de milda vindarna i den smala slukten mellan bergen gör att här alltid känns friskt. Säsongen varar fram till september då temperaturerna fortfarande är över 20 grader. Den södra delen är den varmaste.

Vilken väg till Gardasjön?
Följ Autobahn A7 ner genom Tyskland (startar vid Padborg). Vid Memmingen i södra Tyskland ska du välja om du vill ta den västra rutten via Lichtenstein och Schweiz genom San Bernadino-tunneln, eller den östra rutten via Innsbruck och Brenner-passet genom Österrike. Sistnämnda är mest populär och den kortaste av de två, men innehåller också mer bergskörning.

Kan man bada i Gardasjön?
Ja, det kan du, och det är mycket populärt. Klassiska sjöstränder som är välbesökta är t.ex. Jamaica i Sirmione, Sabbioni i Riva del Garda, Bracco Baldo i Peschiera del Garda och Lido Mirabello i Bardolino.

Dölj texten
 
 
search map