Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vackra villor och trädgårdar

Många skandinaver känner väl till Garda efter många års semester resor hit. Hotellen är idag moderna och även byn har fått en behövlig ansiktslyftning.

Den tidigare romerska staden, som idag har cirka 3500 invånre, domineras av det gamla klostret, som har utsikt över hela bukten. De flesta känner dock till staden för de många spektakulära villorna och trädgårdarna, samt inte minst den vackra stranden Baia delle Sirene. 

Karta över Garda

Genom att klicka på kartan över Garda här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Garda? Urvalet av hotell är stort i staden, och i sökmaskinen här på sidan hittar du vårt utbud av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga staden.

Kanske drömmer du om en semester på ett trevligt Bed & Breakfast vid Gardasjön? Eller kanske ska du iväg med hela tjocka släkten, eller en stor grupp vänner? Då ska du överväga att hyra en stor villa till minst 20 personer

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda period. Det blir inte enklare än så, att hitta den perfekta bostaden till din kommande semester i Italien. 

Transport

Vill du flyga till Italien, är Verona flygplats den som ligger närmast Garda (ca 36 km). Inom rimligt avstånd ligger dock också Bergamo flygplats och Milano Linate flygplats. 

Läs mer om flygförbindelser till Italien här

Det finns bra bussförbindelser från Garda till den norra delen av sjön, samt söderut till Verona och Peschiera, varifrån det går tåg. Från Peschiera finns det också goda båtförbindelser runt till olika delar av sjön. Med bil kommer du lätt ut till Brenner-motorvägen via det lilla passet Costermano, som skiljer bergen Monte Baldo och Monte Brione åt.

Det är att rekommendera att ha en hyrbil under semestern, om du vill ha möjligheten att i eget tempo utforska mer än bara närområdet. Med en bil är det dessutom lättare att vara mer spontan, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller.

Läs mer om att hyra bil i Italien här

Restauranger och shopping

Promenaden längs sjön är mycket trevlig med en hel del restauranger, glassbarer och butiker. Det är endast några få kilometrar in till det charmiga och lite modernare Bardolino, och skulle köplusten falla på, så är et inte till Via Mazzini i Verona du ska bege dig för att stilla shoppingsuget.

Läs mer om Garda

Utflykter och aktiviteter

Hyr en båt eller trampebåt, ta en båttur med NAVIGARDAs båtar (biljett köper man på kajen). Gardasjön betyder inte bara promenader längs sjöpromenaden, det är också upplevelser till sjöss och vattenaktiviteter för stora som små - kort sagt, du har alla möjligheter att uppleva en aktiv semester vid Gardasjön

Barnen kommer säkert tycka ett besök i nöjesparkerna Gardaland och Canevaworld är skoj, och båda ligger inom en halvtimmes bilfärd från Garda. 

Det finns nog med sevärdheter och charmiga städer runt sjön för att fylla semestern med nya uppleveser varje dag. Men därtill kommer möjligheten att besöka berömda kulturstäder som Verona och den välbevarade medeltidsstaden Mantova.

Dessa, och mycket annat, kan du eventuellt uppleva på en spännande tur med en lokal, certifierad guide från vår samarbetspartner Viator som har ett stort urval av välorganiserade utflykter i Veneto.

En semester i Garda är dock också för livsnjutare samt till dig, som bara vill koppla av och komma ner i tempo. Det är till exempel inte långt till golfbanor, vinområden, wellness och inte minst ett stort urval bra restauranger. 

Lokala länkar

Den officiella turisthemsidan för Gardasjön hittar du här

Dölj texten
 
 
search map