Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Det är ca. 35 kilometer till Verona och du kommer smidigt härifrån vidare till den stora motorvägen som leder norrut mot Brennerpasset samt söderut mot Emilia-Romagna och Toscana. Ifall du önskar hålla en semester nära Gardasjön men ändå bo i gröna omgivningar varifrån det är lätt att komma runt till flera utflyktsmål i området är Costermano en bra val.

I staden finns intressanta sevärdheter som bl.a. en kyrkogård där ca. 22.000 tyska soldater från Andra Världskriget ligger begravda. Kyrkogården är den tredje viktigaste av sitt slag i Italien. I staden finns ett urval av restauranger och ett par caféer.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Söker du efter det perfekta semesterboende i Costermano? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, hus och semesterlägenheter i och runt den trevliga staden. 

Visste du att vi också hyr ut stora villor i Italien? Vill du fira en rund födelsedag med familjen med en resa till Gardasjön, eller resa med en grupp vänner? Så boka en av våra stora villor i Italien.

Ange endast datum och antal personer för att snabbt få en översikt över de tillgängliga semesterboende i din semesterperiod. Det blir nästan inte enklare att finna det perfekta boende till din nästa semester i Italien.

Transport

Vill du flyga är Veronas Flygplats den närmaste i förhållande till Costermano. Inom rimligt köravstånd finner du även Bergamo Flygplats och Trieste Flygplats.

Många av våra resenärer väljer att boka hyrbil till semestern. En bil gör det i de flesta tillfälle lättare att komma runt till regionens sevärdheter och när det till exempel ska handlas in.

Mer information om bilhyra på Bergamos Flygplats

Planerar du att bila till Italien från Sverige ska du räkna med en biltur på omkring 1.600 km från Sydsverige. Med en övernattning på vägen eller om ni är flera som turas om att köra är detta ett överkomligt avstånd för de flesta. Under högsäsongen om sommaren bör du ta med i beräkningarna att det kan gå extra tid ner genom Europa på grund av tät trafik och köer genom Tyskland.  

Tips och råd för bilsemestern till Italien 

Restauranger och shopping

Även om staden har några få tusen invånare finns här ändå en handfull matställen i staden. Skulle sötsuget göra sig påminnt kan du också lägga vägen förbi en traditionell gelateria och njuta av den berömda italienska glassen.

Inom få kilometer finns det dessutom åtskilliga restauranger och inköpsmöjligheter - bland annat i Garda. 

Läs mer om Costermano del Garda

Utflykter från Costermano del Garda

Du bor med perfekta möjligheter för att njuta av den vackra naturen och de charmiga landsbyar omkring Gardasjön. Reser du med barn kommer ett besök på den närliggande nöjesparken Caneva World med säkerhet väcka jubel hos de små. Här finns bland annat en vattenpark nog för att tillfredställa dem mest kräsna badgästen.

Detta är inte den enda nöjesparken i närområdet och skulle du föredra de lite mer lugna och kulturella upplevelserna finns det också möjlighet för det. Använd tiden till att förslagsvis besöka städer som Salò eller Malcesine, varifrån du kan ta kabinliften upp till berget Monte Baldo.

Spelar du golf finns det flera golfbanor i området med varierande och trevliga banor. Det finns i det hela taget massor av möjligheter för att hålla en aktiv semester med vandring och cykelturer i närområdet.

Lokala länkar

Stadens officiella turistsida finner du här

Vill du utforska närområdet finner du i Costermano cykeluthyrning med leverans och upphämtning runt hela Gardasjön och vindistriktet Valpolicella. För mer information se Bikestorefun.

Dölj texten
 
 
search map