Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Även om den inte har samma storhet och dragningskraft som Venedig har den charmiga hus och många kanaler. Lägg där till att den fortfarande är okänd för de flesta - och skönt nog säger nog de flesta besökande...

Staden ligger ca. 60 km syd från själva Venedig och det tar ca. 1 timme med bil och 1½ timme om man seglar. Under sommarsäsongen går det båt flera gånger om dagen, men under vintern är de två byarna sammanbundna via vattenvägen.

Karta över Chioggia 

Klicka på kartan här nedan för mer information om hotell och andra semesterboende i staden samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Den nya och den gamla stadsdelen

Chioggia är delad i två. En ny och modern del som ligger ut till havet och som är berömd för sin långa sandstrand, Sottomarina, men det är den gamla stadsdelen som är den mest spännande. 

Chioggia ligger i samma lagun som Venedig men har en egen passage ut till havet. Detta gör att huvudindustrin är fiske som dels sker via moderna motorbåtar men även med färgglada småbåtar som färgar stadens kanaler i en enastående målning av olika kulörer.

Läs mer om Chioggia

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Letar du efter det perfekta semesterboendet i Chioggia? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring de trevliga kanalstaden. 

Vill du samlikna utbudet med andra närliggande städer är det också enkelt. Kanske föredrar du att bo i en semestelägenhet i Venedig?

Ange datum och antal personer för en snabb översikt över de tillgängliga semesterboende i din semesterperiod. Det blir nästan inte lättare att hitta det perfekta boende till din nästa resa i Italien.

Transport

Vill du flyga till Italien ligger Venedigs flygplats - officiellt Aeroporto di Venezia Marco Polo (flygplatskod VCE) - den närmaste flygplats till Chioggia. Det är heller inte långt till Trevisos flygplats.

Naturligtvis är det enklast att ta sig med bil till Chioggia. Men skulle man önska att slippa använda bil kan man exempelvis ta shuttlebussen från Venedigs flygplats till Piazzale Roma i Venedig och där ifrån vidare med lokalbuss (destination: Chioggia - Sottomarina). Denna buss avgår var 30:e minut.

Restauranger, shopping och marknadsdag

Stämningen i staden är ganska genuin för det finns inte mycket som är gjort för att locka turister. Lokalbefolkningen lever sitt dagliga liv, fiskarna fångar sin fisk och när man är fri träffas man på ett av stadens många cafèer eller restauranger som dels präglar huvudgatan och de spännande kanaler där tiden stått still i århundrade.

Butikslivet är koncentrerat till huvudgatan där man finner både dyra och billigare affärer samt de självskrivna souvenirbutiker som är till ära för de turister som hittar hit.

Är man i staden om torsdagen kan man hela året uppleva regionens största marknad från kl. 8:00 - 13:00 då huvudgatan blir till gågata. Var därför uppmärksam på att man inte kan köra in i stan med bil förrän efter kl. 14 på just denna veckodag.

Utflykter från Chioggia 

Trots flera turister är det nästan ett måste att besöka Venedig när du håller en semester så här nära. Den romantiska kanalstaden bjuder utöver de berömda palats och byggnader fortfarande på gömda pärlor om man söker sig ner i sidogatorna och bortom de största sevärdheterna.

Reser du med barn som kanske vill roa sig på barns vis är det upplagt att besöka en av de närliggande nöjesparker som t.ex. Aqualandia. Detta stora vattenland har massor av underhållning för badglada i alla åldrar. 

Med en hyrbil till förfogande finns det även ett stort urval av gamla kulturstäder inom kort avstånd. I städer som Treviso, Padova och Vicenza väntar många unika sevärdheter, butiker och möjligheter att utforska regionens gastronomiska höjdpunkter.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida finner du här

Dölj texten
 
 
search map