Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Bibione - en omtyckt liten badort

I Bibione har man ända sedan orten grundades satsat på att skapa familjevänliga omgivningar, vilket i sin tur har bidragit till att många gäster väljer att återkomma under årens lopp. Långa, breda sandstränder och avkopplande atmosfär bidrar till att Bibione är en trevlig sommarort som passar dig som uppskattar en semester där sol och bad är i fokus vilket du snabbt lägger märke till p g a de många parasoll och solstolar som fyller stranden.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Här finns något för alla

Bibione, som sträcker sig flera kilometer längs med havet och stranden är indelat i olika områden. Spiaggia heter den del som räknas som centrum och här finns det gott om trevliga och framför allt prisvärda butiker, glassbarer, uteserveringar och restauranger. Butikerna håller kvällsöppet och många gator stängs av från trafik, vilket uppskattas speciellt av barnfamiljer. Detta innebär nämligen att du kan äta middag i lugn och ro för att sedan ta en skön kvällspromenad med en glass i handen och njuta av folkvimlet och semestern.

Läs mer om Bibione

Omtyckta Lido del Sole ligger ca. en kilometer från Spiaggia och är en lugnare del, där många hus ligger inbäddade bland skuggande pinjeträd. Även i Lido del Sole finns en härlig strand att lapa sol från. Här finns även apotek, matbutik, barer och restaurang. För att komma in till Spiaggia kan du gå via strandpromenaden, cykla, ta bil eller lokalbuss.

Barnvänlighet och härlig sandstrand kännetecknar Lido dei Pini som ligger strax öster om Bibiones centrum och det är faktiskt p ga stranden många väljer just denna del av Bibione. Här får du nämligen en lugnare sol & bad upplevelse, och du har närmre till strandbitar utan solstolar och parasoll. Även här har du de faciliteter som behövs för en trivsam semester. Från Lido dei Pini tar det endast ca. 10 min att promenera till Spiaggia.

Till sist har vi Bibione Pineda som ligger 6 km väster om själva Bibione. Här är det verkligen gott om plats mellan byggnaderna och villorna, gatorna är inte lika trafikerade och de stora träden bidrar till en skuggfylld karaktär till omgivningarna. Som i de övriga delarna av Bibione har du en härlig sandstrand och allt du behöver inom nära räckhåll.

Det är ganska populärt att ta sig runt Bibione på cykel, speciellt den variant där hela familjen kan sitta samlade och det finns flera cykeluthyrare runt om i Bibione. Du kan även ta lokalbussen om du föredrar att låta bilen stå, eller ta dig fram och tillbaka till fots längs den fina strandpromenaden som sträcker sig längs stora delar av Bibione.

För dig som ankommer med flyg finns det i högsäsong bussar som tar dig ut till Bibione, dock ej tidiga morgnar eller sena kvällar, då du istället kan ta en taxi från flygplatsen. Alternativt kan du ta en av lokalbussarna men du får då räkna med ett byte i t.ex. Portogruaro.

Alla tiders familjesemester

Barnen har sällan tråkigt i Bibione för ut över de många strandaktiviteteter som finns, kan de bl a spela minigolf, boccia och tennis. Här finns dessutom möjlighet till hästridning och ett besök i stadens nöjeshall och tivoli brukar vara mycket uppskattat. Likaså den jättestora marknaden som kommer till stan varje tisdag i högsäsong.

Du som vuxen kan spela golf på den närliggande banan, njuta av det italienska köket på ett flertal restauranger eller bara koppla av. Och som omväxling kan du packa in hela familjen i bilen och köra till närliggande Lignano där du har en uppsjö av aktiviteter som Juniorland, Gulliverland, Parco Zoo, vattenland mm. Och det fina med det hela är att det tar endast ca 10 med bil att ta sig dit. Dessutom har du en otaligt med märkesbutiker i Lignano.

En dag med avkoppling

Mellan två av Bibiones delar, Spiaggia och Lido del Sole, ligger Bibione Thermae, ett fint kurbad och skönhetscenter. Här finns ett stort utbud av olika behandlingar och känner du att du är i behov av en härlig massage eller lust att prova ett gyttjebad kan det vara värt att spendera någon timme här. Annars är det i poolen eller på stranden de flesta befinner sig, under solens värmande strålar. I Bibione kan du välja mellan fri (som vanligtvis ligger i utkanterna) och betalstrand. Att hyra solstolar och parasoll i Bibione kostar inte lika mycket som på många andra av Europas stränder, och i många fall (inte alla) ingår det redan i semesterboendet.

Här bodde "fiskegubbarna"

Eftersom Bibione föddes på 50-talet har staden rent kulturellt inte så mycket att erbjuda. Havet är det som haft betydelse och det kan du märka när du ser de söta små fiskehusen, Casoni, som dyker upp på lite olika ställen. För att du bättre ska förstå skulle jag vilja rekommendera dig att besöka en av mina favoritrestuaranger Ai Casoni, som ligger längst ut vid Bibione Pineda. Förutom fantastiskt god mat och underbar natur kan du härifrån göra båtutflykter ut i lagunen. Du kan t.o.m ta båten till till Venedig härifrån, så du kan låta bilen stå kvar i Bibione och bespara dig parkeringskostnaden som är mycket hög i Venedig. Att ta sig till denna del av Bibione tar endast 5-10 med bil, beroende på var du bor.

Det finns mycket att se och göra runt om Bibione vilket gör att du kan få en bra kombinations-semester med inslag till alla familjens medlemmar.

Ett tips är att du en dag sätter dig i bilen och kör sydvästerut bort mot det vackra Valpolicella vindistrikt, där du kan besöka vingårdar och köpa kraftfulla viner med dig hem som t ex Amarone. Eller så stannar du till lite tidigare och tar en lunch i den underbart mysiga lilla staden Treviso och vidare upp till det otroligt vackra Prosecco vindistrikt, med sina gröna kullar fyllda med vinrankor och gamla slott. Även här kan du stanna till och handla goda bubblor med dig hem. Och skulle barnen protestera för mycket mot dina utflyktsval kan du alltid ta en heldag borta vid vid Gardasjön, där du har flera nöjesparker som t.ex Gardaland.

Semesterbostäder i Bibione

Hos In-Italia finner du alltid ett stort urval av handplockade hotell, semesterlägenheter och semesterbostäder i Bibione. Ring eller skriv till oss om du har behov för hjälp med att boka, eller använd sökboxen i toppen för att själv hitta rätt semesterboende. Se fram emot en semester för hela familjen i trygga omgivningar med sol, strand, sand och vatten utanför dörren.

>>> Se också semesterbostäder i poulära Lido di Jesolo
>>> Se också semesterbostäder i genuina och närliggande Caorle

Dölj texten
 
 
search map